Nyt kelpaa huristella: Riista-aitaa 31 kilometriä, asfalttipäällystettä 420 000 neliömetriä... Kasitien ohituskaistahanke on nyt valmis

Tien luovutus liikenteelle kasitiellä. Kuvassa: Destian työnjohtaja Risto Rauva, työmaapäällikkö Timo Niemi, projektijohtaja Eetu Väisänen ja Väyläviraston projektipäällikkö Kari Partiainen. Kuva: Väylävirasto

Valtatie 8:n Turku–Pori-tieosuuden ohituskaistahanke on valmis, ja autoilijoiden käytössä on nyt kolme ohituskaistaparia.

Mynämäen ohituskaistojen parantamisen lisäksi tielle rakennettiin kaksi täysin uutta ohituskaistaa: yksi Nästi–Kovero-välille Laitilaan ja toinen Eurajoelle Kämppä–Peränkylä-välille.

Vt 8:n parannushankkeen tavoitteena on lisätä valtatien turvallisuutta, sujuvoittaa ajomatkoja sekä suojata alueen pohjavedet.

Hankkeen tuloksena pohjavettä on nyt suojattu 60 000 neilömetrin osalta. Ohituskaistojen rakentamishankkeessa pystytettiin myös riista-aitaa 31 kilometrin matkalta, meluesteitä 6,7 kilometriä ja rakennettiin yksityisteitä 25,7 kilometriä.

Asfalttipäällystettä kului hankkeessa 420 000 neliömetriä ja henkilötyövuosia 64,5.

Hankkeen projektipäällikkö Kari Partiaisen mukaan rakennustyöt sujuivat hyvin:

– Olen iloinen, että rakennustyöt saatiin tehtyä ilman vakavia työtapaturmia eikä liikennehaittakaan ollut kohtuuton. Onnistuimme parantamaan kasitien turvallisuutta, ja työt sujuivat hyvin. Kaiken lisäksi pysyimme aikataulussa ja alitimme budjetin 20 prosentilla, sanoo Väyläviraston projektipäällikkö Elina Keränen.