Nyt palaa Pyhärannassa: Santtiolla palaa metsää jopa 30 hehtaarin alueella – "Palo ei ole hallinnassa", etenee kohti pohjoista

Lukijamme Rami Jalonen otti kuvan Mannervedeltä päin Pyhärannan kirkon paikkeilta kolmen aikaan. Savua näyttää muodostuvan todella paljon. Lukijan kuva: Rami Jalonen

Pyhärannan Santtiolla on käynnissä suuri maastopalo Luhdantiellä.

Ensimmäinen hälytys pelastuslaitokselle tuli klo 14.17, jolloin se kirjattiin keskisuureksi maastopaloksi. Puolentoista tunnin kuluttua klo 15.42 pelastuslaitos tiedotti tapahtumalajin muuttuneen suureksi maastopaloksi.

Silminnäkijätietojen mukaan palo on mahdollisesti leviämässä puiden latvoihin, mikä tekee tilanteesta hyvin uhkaavan.

Länsi-Suomen saamien tietojen mukaan palo on edennyt Luhdantieltä Santtion metsätien yli kohti pohjoista, jonne se etenee osittain latvapalona ja osittain maastopalona. Yksiköitä paikalle tulee koko ajan lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Paikalla on lukuisia pelastuslaitoksen yksikköjä. Kuva: Esa Urhonen

Paikalla on lukuisia pelastuslaitoksen yksikköjä kaikista lähikuntien palokunnista. Paikalle joudutaan ajamaan säiliöautoja, sillä lähettyvillä ei ole vettä saatavilla.

Palopaikalla on tänään ollut metsäkoneita töissä, joten on mahdollista, että palo on käynnistynyt metsäkoneen kipinästä maaston ollessa edelleen todella kuivaa.

Pelastuslaitos ilmoitti klo 16.25 lähettämässään mediapalvelutiedotteessa, että paloalueen kooksi arvioidaan noin 30 hehtaaria.

– Palo ei ole hallinnassa, sammutustyöt jatkuvat, tiedotteessa kerrotaan.

Seuraamme tilannetta.

Uutista päivitetty 16.34.