Nyt saa lausua Rauman uudesta koulukolossista

Nanujärvelän koulun suunnitelmat on tuotu kaiken kansan nähtäville.

Alustavissa viitesuunnitelmissa on hahmoteltu, miten uusi Nanujärvelän koulu voisi sijoittua Nanun ja Aronahteen koulujen alueelle. Kaavaluonnoksesta on nyt kuukausi aikaa jättää mielipiteensä.

Rauman tuorein kouluhanke, Nanujärvelän koulu, on nyt katseiden kohteena. Koulusuunnitelmista voi jättää mielipiteitä kuukauden päivät eli 19. syyskuuta saakka.

Esille on asetettu Nanun koulun ja entisen Aronahteen koulukeskuksen kaavaluonnos. Se koskee Nortamonkadun, Nummenvahen ja valtatie 8 rajaamaa aluetta.

Kaavaluonnos sisältää alustavan viitesuunnitelman koulun ja siihen liittyen toimintojen sijoittamisesta alueelle.

Viitesuunnitelmassa itse koulurakennus on kaavakartalla sijoitettu alueen keskiosaan.

Alustavasti on luonnosteltu nelisakaraista puoliympyrän muotoon asettuvaa rakennusten kokonaisuutta. Puoliympyrän keskelle jää aukio.

Korkea laatu tavoitteena

Neljästä rakennuksesta yksi olisi varattu esiopetukselle ja yksi liikuntasalille. Loput kolme rakennusta ovat opetustiloja.

Yhteen opetusrakennuksista on sijoitettu uusi keskuskeittiö. Ulkoliikuntakentät katsomoineen on sijoitettu Nortamonkadun ja Moisionkadun väliseen kulmaukseen.

Liikenne koululle on tarkoitus järjestää kahdesta suunnasta eli Nummenvahen päästä ja Nortamonkadun varrelta.

Asemakaavan tavoitteista kaavaluonnokseen on kirjattu, että "tavoitteena on mahdollistaa arkkitehtonisesti, kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti korkealaatuisen koulukeskuksen rakentaminen".

Aikaisintaan 2026

Nanujärvelästä tulee 3-sarjainen koulu, joka tarjoaa opetusta 1.–6-luokkalaisille. Lisäksi tulee 6 opetusryhmää erityisen tuen oppilaille, 3 perusopetukseen valmistavaa ryhmää maahanmuuttajaoppilaille sekä 6 esiopetusryhmää.

Oppilasmäärä on kokonaisuudessaan noin 550 oppilasta.

Alueella tällä hetkellä sijaitsevat rakennukset eli Nanun koulu, Aronahde ja nykyinen Nanun keskuskeittiö on määrä purkaa pois uuden rakentamisen alta. Koulut toimivat väistötiloissa sisäilmaongelmien takia.

Uusi koulu yhdistää valmistuessaan Nanun ja Kourujärven koulut. Koulua koskevan tarveselvityksen mukaan rakennus otetaan käyttöön aikaisintaan 1.8.2026.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut