Nyt se vahvistui: Ihoden tuulilasitehtaan toiminta loppuu – 71 henkilöltä lähtee työt alta

Tuulilasien valmistaminen Saint-Gobain Glassin Ihoden-tehtaalla loppuu tämän vuoden jälkeen. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Saint-Gobain Glass Finland Oy on tänään ilmoittanut yrityksen päätöksestä lakkauttaa Ihoden tuulilasitehtaan toiminnot kokonaisuudessaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Ratkaisuun päädyttiin kutakuinkin odotetusti. Länsi-Suomi uutisoi yt-neuvottelujen aloittamisesta elokuun lopulla.

Lue: Ikävä uutinen Ihodesta: Saint-Gobainin tuulilasitehtaan toiminta on vaakalaudalla, yt-neuvottelut käynnistyvät

Yhtiön mukaan tehtaan sulkemisen taustalla on koronavirukseen liittyvä "ennennäkemätön Euroopan automarkkinan supistuminen" sekä "tuulilasien teknisten vaatimusten markkinatrendin muuttuminen". Hallituksen puheenjohtaja Stephan Garcian mukaan neuvotteluissa ei löydetty muuta vaihtoehtoa.

Tehtaan toiminnot lakkautetaan pysyvästi joulukuun 2020 loppuun mennessä, ja se koskee koko tehtaan henkilöstöä eli yhteensä 71 henkilöä.

Saint-Gobain aikoo tarjota työntekijöilleen tukea uudelleen työllistymiseen.

– Yhtiö tarjoaa vahvan uudelleen työllistymistä tukevan muutosturvapaketin, joka ylittää huomattavasti lain ja työehtosopimusten vaatimukset. Teemme tiiviistä yhteistyötä TE-toimiston, paikallisten kurssi- ja koulutustoimijoiden sekä henkilöstön kanssa. Myös yksityistä yrittäjyyttä ja uudelleenkoulutusta tullaan tukemaan, sanoo Stephan Garcia.