Odotettu päätös on tehty: Merenkurkun laiva rakennetaan Raumalla

Rauma Marine Constructions on solminut jo kolmannen aiesopimuksen lyhyen ajan sisällä. Merenkurkun matkustajalautta, Kvarken Link, rakennetaan Raumalla. Odotettu päätös tehtiin tänään.

Jo aiemmin uutisoimme, että tarjouskisassa on jäljellä vain kaksi telakkaa, joista toinen on RMC.

Vaasa–Uumaja-välin liikenteeseen tulevan matkustaja-autolautan kauppahinta on noin 120 miljoonaa euroa. Tilauksen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 800 henkilötyövuotta.

– Myös varsinainen rakentamissopimus on tarkoitus allekirjoittaa vielä alkuvuodesta ja suunnittelu- ja rakentamistyöt aloitetaan heti sen jälkeen, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Uuden laivan pitäisi valmistua vapuksi 2021. Se tulee Vaasan ja Uumajan reitille.

Alus tulee RMC:lle sopivaan ajankohtaan, sillä sen suunnittelu ja rakentaminen ajoittuu pääosin ennen Tallink Shuttle -aluksen rakentamista, jonka aiesopimus allekirjoitettiin viime lokakuussa.

– RMC voitti päätöstä edeltävän julkisen ja kansainvälisen tarjouskilpailun osaamisellaan ja teknologiallaan. Matkustaja-autolautat ovat RMC:n ydinosaamisaluetta, joten olemme erittäin ylpeitä ja tyytyväisiä, että olemme onnistuneet osoittamaan kilpailukykymme tällä alueella. Olemme myös erittäin kiitollisia asiakkaan osoittamasta luottamuksesta valitessaan RMC:n vaativiin olosuhteisiin tarkoitetun autolautan toteuttajaksi, Heinimaa jatkaa.

Lisää aiheesta

RMC saa odottaa joululahjaansa

RMC:lle kolmaskin tilaus joululahjaksi?

Mistä löytyvät sotalaivojen rakentajat? RMC:n Heinimaa: Ulkomaisiakin firmoja tulee varmasti

RMC vahvisti: aiesopimus Puolustusvoimien kanssa on nyt allekirjoitettu

Puolustusvoimille aiesopimus RMC:n kanssa sotalaivoista – 600 miljoonan euron kaupan periaatteet sovittu

Tallink pitää RMC:n kasvu-uralla

RMC luovutti Arandan - tutkimusmatkalle jo ensi viikolla

RMC:n sotalaivatilaus varmistumassa – ”Hyvin voimakas yhteinen tahtotila päästä sopimukseen vielä tämän vuoden puolella”