Satapelastus varoittaa rankoista sateista ja tuulenpuuskista

Ilmatieteen laitos on antanut huomisaamuun saakka jatkuvan ukkos- ja sadevaroituksen sekä Satakuntaan että Varsinais-Suomeen. Voimassa on myös hellevaroitus.

| Päivitetty

Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen on annettu varoitukset rajuista ukonilmoista.

Voimakkaat ukkospuuskat ja rankkasateet eivät varoituksista osuneet Raumalle perjantaina päivällä.

Ilmatieteen laitos on antanut Satakuntaan varoitukset rajusta ukonilmasta ja rankkasateesta. Lauantaiaamuun jatkuvien varoitusten mukaan ukkoskuuroissa voi esiintyä 15-20 metrin sekuntinopeudella puhaltavia puuksia, ja vettä voi vihmoa yli 20 millimetriä tunnissa.

- Kannattaa siirtää irtotavara pihoilta turvaan, varmistaa veneiden kiinnitys sekä varautua sähkökatkojen varalle. Paikoitellen ukkospuuskiin voi liittyä puiden kaatumisia. Vesiliirron vaara suuri. Mikäli matkustat rankkasateen aikana, hiljennä vauhtiasi, viestittää Satapelastus.

Ukkosvaroitus on annettu myös Varsinais-Suomeen. Lisäksi molemmissa maakunnissa on tänään voimassa hellevaroitus sekä varoitus voimakkaasta ultraviolettisäteilystä.

Illalla voi sataa

Ilmatieteen laitoksen sadetutkan perusteella rankkasateet jäivät perjantaina aamulla ja päivälle Raumanmerelle, jossa on esimerkiksi Forecan ukkostutkan mukaan myös salamoinut rajunpuoleisesti.

Katso Rauman sääennuste:

https://ls24.fi/saa

Juttua päivitetty

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut