Ohjattu kesäleikkitoiminta alkoi Raumalla maanantaina – Sinilinnun perhepuistossa kesä käynnistyi laulun merkeissä

Perhepuistoihin ovat tervetulleita kaikki pikkulapsiperheet.

Sinilinnun perhepuistossa raikui iloinen laulu ja äänteen sorina maanantaina, kun ohjattu kesäleikkitoiminta käynnistyi Raumalla. Perhepuistoihin ovat tervetulleita kaikki perheet. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua.

Avoimen päiväkoti Sinilinnun pihamaalla kokoonnutaan parhaillaan piiriin aloituslaulun pariin. Ja iso piiri saadaankin, sillä perheitä on kokoontunut kesän ensimmäiseen perhepuistoon pihan täydeltä.

Maanantaina käynnistyi Raumalla ohjattu kesäleikkitoiminta, johon kuuluvat myös perhepuistot Sinilinnussa ja Kipparinpuistossa.

Sinilinnun pihamaalla kokoonnutaan 22. kesäkuuta asti kello 9.30–12.30 ja Kipparinpuistossa elokuun alkuun asti, maanantaista perjantaihin kello 9–12.

– Perhepuistot ovat todella suosittuja. Usein on piha täynnä perheitä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua, avoimen päiväkodin johtaja Kirsi-Marja Hyppölä iloitsee.

Omat eväät mukaan

Perhepuistoissa aika kuluu leikkien ja toisia perheitä tavaten. Joka päivä vietetään myös yhteinen lauluhetki.

– Kelien mukaan meillä on myös ollut erilaista pihapuuhaa, kuten vesileikkejä tai luontoaskarteluja. Välillä pistetään pystyyn vaikka autopesula, Hyppölä kertoo.

Samalla kun perhepuistolaisten iloinen laululeikki jatkuu, kuumenee talon seinustalla grilli. Perheet voivat varata mukaan makkaraa ja muuta evästä, sillä grillaaminen onnistuu joka päivä. Paikan päältä voi ostaa myös kahvia ja teetä.

Raumalainen Jasmin Hietala on siirtynyt piiristä hiukan sivuun heijaamaan kuusiviikkoista vauvaa vaunuissa 2-vuotiaan Auroran jatkaessa musisointia.

Hietala pyrkii tulemaan perhepuistoon aina mahdollisuuksien mukaan.

Kesätoimintaan he osallistuvat ensimmäistä kertaa, mutta avoimessa päiväkodissa perhe on käynyt talvellakin.

– Täällä on kivat ohjaajat ja saa vertaistukea muilta perheiltä. Auroralle täällä on kavereita, Hietala sanoo.

Monipuolista tekemistä lapsille

Ohjattuun kesäleikkitoimintaan kuuluvaa leikkikenttätoimintaa järjestetään pääasiassa yli 4-vuotiaille lapsille ympäri Raumaa: Lapissa, Kulamaalla, Kaarolla, Unajassa ja Kodisjoella.

Ryhmiin on ollut ennakkoilmoittautuminen.

Kipparinpuiston Poijupaikkakerho on suunnattu 4–8-vuotiaille. Tiistaisin ja torstaisin klo 13–15 järjestettäviin ryhmiin ilmoittaudutaan joka kerta etukäteen numeroon 0447935145.

Liikennepuisto puolestaan on avoinna maanantaista lauantaihin elokuun alkuun asti.

Myös 1.–2.-luokan sekä erityisen tuen piirissä oleville vanhemmille lapsille tarkoitetut kesäkerhot käynnistyivät maanantaina. Kerhotoiminta on kokopäiväistä ja maksullista. Kerhoihin on ollut ilmoittautuminen ennakkoon.

Katso tarkemmat tiedot ohjatusta kesäleikkitoiminnasta www.rauma.fi/ajankohtaista/ohjattu-kesaleikkitoiminta-kaynnistyy-raumalla-5-6/

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut