Oho, onpa pitkä rekka! – Länskärin toimittajat tapasivat yli 300 koululaista Sanomalehtiviikolla

Toimittaja Iiro Lehtosen juttu yli 34-metrisestä rekasta oli yksi kiinnostuksen kohteista Sanomalehtiviikolla. Viikon iso teema oli ilmastonmuutos.

| Päivitetty

Toimittaja Iiro Lehtosen tiistain Länsi-Suomessa ilmestynyt juttu erikoispitkästä HCT-rekasta oli katsottu ja luettu juttu Sanomalehtiviikolla.

Jättirekka puhutti myös Nanun koulun 4. luokan oppilaita, jotka tutustuivat toimituksen arkeen torstaina ja pääsivät kurkistamaan myös Iiron työpisteelle.

Tällä viikolla vietettävän Sanomalehtiviikon iso teema oli ilmastonmuutos.

Teeman keulakuvana oli 17-vuotias ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg, joka on kannustava esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian nuori vaikuttamaan asioihin niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisesti.

Viikon aikana Länsi-Suomen toimittajat tapasivat yli 300 oppilasta Rauman seudun kouluissa ja toimituksessa. Länsi-Suomi-lehtiä tilatiin levikkialueen kouluihin noin 7 000 kappaletta, minkä lisäksi moni koulu tilasi luokilleen myös digilukuoikeudet.

Länsi-Suomessa Sanomalehtiviikko on joka viikko (kaija.ulmanen@lansi-suomi.fi).

Aletaan kasvattaa bambua

Oppilaat pohtivat, mitä he voisivat tehdä ilmaston hyväksi. Vinkkejä antoivat Freinet-koulun 4. luokan, Unajan koulun 6. luokan ja Kourujärven koulun 6. luokan oppilaat.LuokassaLämpötila viileämmäksi.Sähkönkäyttö vähemmäksi.Aurinkopaneelit koulun katolle. Kaiken käytettävän energian tulisi olla ekologista.Led-valot luokkiin. Vähemmän sähköä, enemmän luonnonvaloa.Muovinkeräykseen tehostusta.Ilmastointi pienemmälle.Ruokahävikki pienemmäksi. Ota vain sen verran ruokaa kuin mitä jaksat syödä.Sammutetaan valot, kun lähdetään pois luokasta ja välitunnin ajaksi.Kävellen tai pyörällä kouluun.Aletaan kasvattaa bambua.KotonaEnemmän kierrätystä.Led-valot käyttöön.Sähköpyörä ja sähköpotkulauta käyttöön ja sähköauto tavallisen tilalle. Enemmän apostolinkyytejä. Pyörällä treeneihinkin. Kimppakyydit!Suihkussa vain 5–10 minuuttia kerralla ja viileämmässä vedessä. Ei tuhlata vettä.Aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumppu käyttöön.Ei heitetä niin paljon ruokaa roskiin. Ostetaan syömäkelpoista ruokaa, jossa päiväys on jo mennyt.Ei käytetä kertakäyttöastioita, vältetään turhaa muovia.Puhelinta ei tarvitse ladata koko ajan eikä tv:n tarvitse olla aina päällä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut