"Oi Rauma on!" Näin raumalaisopiskelijat osoittivat mieltään Turun yliopistonmäellä – mielialat ovat menneet ylä- ja alamäkeä, mutta nyt näyttää taas hyvältä: "Täysi luotto tähän meidän yhteisöön"

Turun yliopiston hallituksen puheenjohtajan kommentteja on jouduttu opiskelijoiden kesken tavaamaan useampaan otteeseen. Rauman kaupunkikin saa uudet terveiset Annika Lindiltä.

– Oi Rauma on! Oi Rauma on! Oi Rauma on niin ihana... On meillä Semppu, Narri ja Irma, oi Rauma on niin ihana!Raumalaisten opettajaopiskelijoiden laulut ja huudot raikasivat yliopistonmäellä Turussa maanantaina, kun Opekas ry järjesti mielenosoituksen Rauman kampukseen kohdistuvia säästöjä vastaan.

– Siinä kulki opiskelijoita ja henkilökuntaa, joille sanoma meni varmasti perille. Annoimme laulujen ja huutojen raikua, kertoo Opekas ry:n viimevuotinen puheenjohtaja ja Myllymäen henki -tiimin jäsen Annika Lind.

Mielenosoitusta edelsi Turun yliopiston kaikille opiskelijoille ja väitöskirjatutkijoille suunnattu info- ja keskustelutilaisuus, jossa käsiteltiin koko yliopiston säästötavoitteita.

Tuon tilaisuuden antia Lind kuvaa "aika ympäripyöreäksi" – sitä ovat aiemmatkin infot opiskelijoiden mielestä olleet.

– Siitä siellä puhuttiin, että keskiviikkona on viimeiset neuvottelut muutosohjelman tiimoilta, ja 14. helmikuuta on yliopiston hallituksen kokous, jossa päätöksiä voidaan tehdä. Itse olemme vielä skeptisiä sen suhteen, käsitelläänkö Rauman osuutta vielä silloin, Lind sanoo.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Puheenjohtajan kommentteja tavattu tarkasti

Länsi-Suomenkin esiin nostamat yliopiston hallituksen puheenjohtajan Ritva Viljasen kommentit olivat saavuttaneet myös Lindin ja joukon muita opiskelijoita.

Viljanen sanoi Turun Sanomille, että kampuksen säilyttäminen Rauman kaupungin rahoituksen avulla näyttää olevan järkevämpää kuin toimintojen siirtäminen pois Raumalta.

– Olemme sitä täällä tavanneet ja miettineet, että onko se nyt oikeasti näin, ja että puuttuuko tästä "ehkä"-sana tai jotain muuta. Itselläni ainakin on vähän se ajatus, että mitään ei uskota ennen kuin nimet ovat paperissa.

Mutta siltä siis ainakin tällä hetkellä näyttää, että Rauman kaupungin tuki on säilyttämässä opettajankoulutuksen Raumalla.

Lind itse antoi Länsi-Suomen haastattelussa heti muutosneuvottelu-uutisen jälkeen marraskuussa jopa painetta Rauman kaupungin suuntaan: olisi aika lunastaa lupaukset.

Millaiset terveiset hän nyt lähettää Rauman kaupungin suuntaan opiskelijoiden puolesta?

– Erittäin lämpimät ja kiitolliset terveiset. Olemme sydämemme pohjasta kiitollisia Rauman kaupungille. Jos se tällä ratkeaa, onhan se ihan huippujuttu.

"Joskus on vaikeaa pitää vahva henki yllä"

Kuluneet kuukaudet ovat olleet opiskelijoille raskaita, Lind kuvailee. Erilaisten signaalien ja kommenttien myötä tunteet ovat menneet "ylös ja alas".

– Välillä on sellaisia hetkiä, että epäusko ja pelko iskee. Sitten taas tulee tällaisia kommentteja kuten Ritva Viljaselta, jotka saavat aikaan positiivista mieltä.

Opiskelijat näyttävät välillä jopa uupuvan epävarmuuteen.

– Joskus on vaikeaa pitää vahva henki yllä. Mutta kyllä mulla on täysi luotto tähän meidän yhteisöön, että me säilymme ja jatkamme loppuun asti, linjaa Annika Lind.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut