Oikea tilausmäärä on paras keino hallita hävikkiä

Ida-Maria Viinamäki vastaa K-Supermarket Eurajoen portissa maito-, juusto- ja leipäosastoista, mutta auttaa toisinaan alennuslaputtamaan muillakin osastoilla. Kuva: Riina Kaski

Kun tuoretuotteissa alkaa päiväys lähestyä, ne laitetaan kaupoissa myyntiin alennetulla hinnalla. Yleisimmät miinusprosentit ovat 30 ja 50. Osa tuotteista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Hävikkiä seurataan kaupoissa tarkasti, ja Päivittäistavarakauppa ry:kin toivoo, että liikkeet pystyisivät vuosittain vähentämään ruokahävikkiä.

Tärkeintä on sopeuttaa ja optimoida ostojen määrää, koska kaikille pitäisi riittää, mutta yli ei saisi jäädä. Nykyään kaupat saavat käyttöönsä tarkat tiedot tilauksista ja hävikistä, mikä auttaa ennakoimaan.

Länsi-Suomi kyseli hävikin kurissapitämiskeinoista muutamasta lähialueen kaupasta.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.