Oikeus: Rauman kauppakeskuksen kaava on lainmukainen

Turun hallinto-oikeuden tuomarit jalkautuivat elokuussa Raumalle kiertämään Kanalin länsirannan aluetta yhdessä paikallisten kanssa. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo


Rauman kauppakeskuskaavaa eli Kanalin länsirannan asemakaavamuutosta koskeva päätös on lainmukainen, toteaa Turun hallinto-oikeus. Kaava mahdollistaa uuden kauppakeskuksen rakentamisen nykyisen Tarvontorin paikalle sekä kaksi uutta kerrostalokorttelia nykyisen linja-autoaseman alueelle.

Hallinto-oikeuden mukaan kaavamuutosasian käsittelyyn kaavoitusjaostossa ei ole osallistunut esteellisiä henkilöitä ja että menettely on muutenkin ollut lainmukaista. Katselmuksen johtopäätöksenä oikeus totesi, ettei kaavamuutos ole ristiriidassa yleiskaavan maailmanperintökohteen suojavyöhykettä koskevan määräyksen kanssa.

Kooltaan 4,15 hehtaarin suuruinen kaavamuutosalue sijaitsee Rauman ydinkeskustan alueella, maailmanperintökohde Vanhan Rauman välittömässä läheisyydessä. Alueella on ennestään kaksi kauppakeskusta, linja-autoasema sekä hampurilaisravintola. Muutoin alue on rakentamatonta ja sitä käytetään pääasiassa pysäköintialueena.

Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

 

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.