OKL:n avointen ovien päivä osuu todella ajankohtaiseen hetkeen: "Koko Rauman pitäisi näyttää, että meitä tarvitaan tässä kaupungissa"

OKL:n Rauman kampus avaa ovensa kaikille kiinnostuneille torstaina 1. joulukuuta. OKL:n yllä leijuu harmaa pilvi, mutta päivään suhtaudutaan positiivisesti.

| Päivitetty

Opekas ry:n puheenjohtaja Annika Lind toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi OKL:n avointen ovien päivään torstaina. Kuva on otettu pian muutosneuvottelu-uutisten jälkeen, jolloin ilmeet olivat vielä vakavat. Tummat pilvet leijuvat yhä kampuksen päällä, mutta avoimista ovista halutaan ottaa ilo irti. Kuva: Juha Sinisalo

Sen paremmin Rauman OKL:n opiskelijat kuin henkilökunta tuskin osasivat ajatella, millaisessa tilanteessa Seminaarinmäki on, kun Myllymäen joulua eli OKL:n avointen ovien päivää vietetään torstaina 1. joulukuuta.

OKL:n leijuu Turun yliopiston muutosneuvottelujen luoma uhka. Neuvotteluissa on väläytetty vaihtoehtoina luokanopettajakoulutuksen siirtämistä Turkuun sekä käsityön aineenopettajakoulutuksen lakkauttamista kokonaan.

– Emme todellakaan osanneet tätä odottaa. Mutta kun sitä ajattelee, sehän tulee toisaalta oikein hyvään saumaan. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita, sanoo opettajaopiskelijoita Raumalla edustavan ainejärjestö Opekas ry:n puheenjohtaja Annika Lind.

Ovet auki aamusta iltaan

Aamuyhdeksästä iltaseitsemään kestävässä avointen ovien päivässä pääsee tutustumaan raumalaisen opettajankoulutuksen arkipäivään.

Luvassa on niin musiikillisia joululeikkejä lapsille, normaalikoulun järjestämä myyntipiste kuin askartelupaja seminaarin puutarhallakin.

Teknika- ja Torni-rakennuksiin pääsee tutustumaan, ja lisäksi Teknikassa on pieniä jouluisia työpajoja.

Päärakennuksen Toivo Laurilehto -salissa luentoja pitävät niin OKL:n henkilökunta kuin runoilija Heli Laaksonenkin.

Positiivisessa hengessä

Annika Lind kertoo, että opiskelijat haluavat ottaa vallitsevan tilanteen huomioon ennen kaikkea positiivisella tavalla: siten, että halukkaat pääsevät näkemään, mitä kaikkea OKL:n mäellä onkaan.

– Haluamme olla näyttämässä upeita tilojamme ja sitä, millainen henki meillä vallitsee, Lind sanoo.

Toistaiseksi opiskelijat eivät ole saaneet yliopiston muutosneuvottelujen kulusta sen kummempaa lisätietoa.

– Viesti on, että koska emme ole neuvotteluosapuolia, ei meitä tarvitsekaan informoida. Todennäköisesti saamme tietää jotain vasta siinä vaiheessa, kun jotain – suuntaan tai toiseen – esitetään yliopiston hallitukselle, Lind huokaisee.

Rauman kaupungin osoittama halukkuus tukea OKL:n säilymistä ilahduttaa opiskelijoita.

– Olemme siitä todella iloisia. Ja toivommekin kaikki raumalaisia mukaan näihin yhteisiin talkoisiin. Koko Rauman pitäisi näyttää, että meitä tarvitaan tässä kaupungissa.

Myllymäen joulu eli OKL:n avointen ovien päivä torstaina 1.12. klo 9–19. Tarkempi ohjelma täällä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut