OL-3:n lisärahoitus varmistui

Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) ylimääräisessä yhtiökokouksessa varmistui OL-3:n lisärahoitusta.

Keskiviikkona allekirjoitettiin osakaslainasitoumus ja sen mukaiset uudet, yhteensä 300 miljoonan euron suuruiset osakaslainasopimukset. Kaikki TVO:n osakkaat allekirjoittivat osakaslainajärjestelyä koskevan sopimuksen.

Uudella osakaslainasitoumuksella TVO varautuu ylläpitämään Olkiluoto 3 -projektilla riittävän omavaraisuusasteen sekä selviytymään mahdollisista lisäviiveistä ja mahdollisista lisäkustannuksista projektin loppuunsaattamisessa.

- OL3:sta on tulossa maailmanluokan referenssi uudenlaisia turvallisuusominaisuuksia sisältävästä ydinvoimalaitosyksiköstä. Nyt on erittäin tärkeää, että laitostoimittaja AREVA-Siemens -konsortio panostaa projektiin kaiken tarmonsa ja osaamisensa, jotta OL3 saadaan sähköntuotantoon mahdollisimman nopeasti, sanoo TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua.

AREVA-Siemens -konsortio rakentaa OL3-ydinvoimalaitosyksikköä kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella. TVO on varautunut siihen, että laitosyksikön kaupallisen sähköntuotannon aloittaminen voi siirtyä vuoteen 2016.
TVO:n osakkaat ovat EPV Energia Oy, Fortum Power and Heat Oy, Karhu Voima Oy, Kemira Oyj, Oy Mankala Ab ja Pohjolan Voima Oy.