OL2:n generaattorityöt tuoneet ylityökiistan

Yhteistoimintaneuvottelut ja Olkiluodon toisen reaktorin samanaikainen alasajo toivat Teollisuuden Voimalle eteen erikoisen tilanteen. Kakkosreaktorin generaattorivaurion korjaamiseen tarvittaviin ylitöihin ei nyt löytynytkään omasta henkilökunnasta vapaaehtoisia. Yhtiön piti järjestää työvuorolistoja uusiksi niin, että tiistaista lähtien osa työntekijöistä on joutunut vuoro- ja viikonlopputöihin.

Yksipuolinen pakottaminen yö- ja sunnuntaitöihin sai työntekijät hermostumaan. Kiistasta kertoi torstaina Satakunnan Työ.

– Jätimme tiistaina erimielisyysmuistion asiasta. Järjestely ei ole meidän ja liiton mielestä lain mukainen. Yritimme neuvotella asiaa torstaina, muttemme päässeet yksimielisyyteen, kertoo sähköliittolaisten pääluottamusmies Jani Malila.

TVO:n henkilöstöpäällikkö Jari Mörö myöntää erimielisyydet.

– Olemme muuttaneet työvuoroja työehtosopimuksen antamin oikeuksin eteenpäin. Jollei erimielisyydestä paikallisesti päästä sopuun, niin yleensä nämä menevät liittojen välisiksi asioiksi.

– Mielellään olisimme hoitaneet erimielisyyden toisella tavalla, mutta tämä taisi olla vääjäämätöntä, Mörö pohtii.

Hänen mukaansa OL2:n korjauksia on pyritty teettämään mahdollisimman paljon yhtiön omalla henkilöstöllä, mutta myös ulkopuolisia on otettu mukaan töihin. Uusimman arvion mukaan sähköntuotanto OL2-laitosyksiköllä voidaan käynnistää keskiviikkona 18. helmikuuta.

TVO:lla käynnistyi tammikuun alussa yt-neuvottelut, joiden vähennystarpeeksi ilmoitettiin enintään 110 henkilötyövuotta.