OL3:n aikatauluun päivitystä laitostoimittajalta – epävarmuuksia vielä ilmassa

OL 3 on poissa sähköverkosta, kun syöttövesipumppujen häiriöitä tutkitaan.
OL 3 on poissa sähköverkosta, kun syöttövesipumppujen häiriöitä tutkitaan. Kuva: Juha Sinisalo

Teollisuuden Voima (TVO) tiedottaa, että Olkiluoto 3 -laitosyksikön sähköntuotanto jatkuu aikaisintaan 25. joulukuuta. Ydinvoimalayksikön syöttövesipumppujen vaurioiden selvitystyöt ovat edenneet loppusuoralle, ja laitostoimittaja Areva-Siemens on antanut TVO:lle päivitetyn aikataulun OL3:n sähköverkkoon kytkemisestä.

TVO:n mukaan aikatauluun liittyy kuitenkin vielä epävarmuuksia. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, säännölliseen sähköntuotantoon siirrytään helmikuussa 2023.

Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen juoksupyörien säröjen tarkemmat tutkimukset ja perussyyselvitykset jatkuvat, kertoo TVO. Selvitysten valmistuttua tehdään päätös laitoksen käynnistämisestä. Tulosten mahdollisista vaikutuksista aikatauluun tiedotetaan heti selvitysten valmistuttua.

Laitostoimittaja on velvollinen viimeistelemään laitosyksikön valmiiksi laitostoimitus- ja kokonaissovintosopimusten mukaisesti.

Koekäyttöjakson sähköntuotannosta tiedotetaan TVO:n verkkosivuilla osoitteessa www.tvo.fi/ol3ennusteet.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kolmekin pumppua riittäisi OL3:n ajamiseen täydellä teholla – TVO ei tarvitse erillistä lupaa käytön jatkamiseen