TVO: Turbiinipuolen vika ei liittynyt juoksupyöriin – OL3 palaa tuotantoon tiistaina

Olkiluoto 3 (vas.) ei tuota toistaiseksi lainkaan sähköä valtakunnan verkkoon. Kuva: Teollisuuden Voima

Olkiluoto 3:n (OL3) palaa sähköntuotantoon tiistaina, kertoo Teollisuuden Voima (TVO).

Laitoksen sähköntuotanto keskeytyi sunnuntaina illalla turbiinilaitoksella havaitun vian vuoksi. Syy selvisi maanantaiaamupäivän aikana.

– Tutkimuksissa vian syyksi paljastui generaattorin jäähdytysjärjestelmän vikaantunut lämpötilamittaus, TVO toteaa tiedotteessaan.

Vika ei siis liity melko tarkkaan vuosi sitten vikaantuneisiin pääkiertopumppujen juoksupyöriin eikä niiden vauhdittamina toimiviin pääkiertopumppuihin.

– Korjaustöiden jälkeen laitoksella tehdään vielä tarkastuksia ja testauksia. Tämän hetken arvion mukaan laitosyksikkö palaa takaisin tuotantoon puolenpäivän aikaan 21. marraskuuta.

OL3:ssa on ollut käyttöönoton aikana useita ongelmia, jotka ovat liittyneet nimenomaan niin sanottuun turbiinisaarekkeeseen. Pääkiertopumppujen juoksupyörien lisäksi katkoksia ja huoltotarpeita ovat aiheuttaneet ainakin vierasesineet ja venttiiliviat.

Uutinen päivittyy.

Muokattu 20.11. klo 9.26: Lisätty tuoreet tiedot.
Muokattu klo 12.25: Päivitetty kauttaaltaan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Katkos jäi lyhyeksi, ja Olkiluoto 3 puskee jälleen sähköä: yhteys valtakunnan verkkoon palasi iltamyöhällä

OL3:n turbiinilaitoksen tarkastuksessa havaittu venttiilivika – sähköntuotanto lykkääntyy jälleen

OL3:n surullisenkuuluisat syöttövesipumppujen juoksupyörät korvattu kestävämmillä – valmistautuminen sähköntuotannon aloittamiseen käynnissä

Olkiluoto 3:n koekäyttö jatkuu heti joulun jälkeen - säännöllinen tuotanto alkaa maaliskuussa

Vain tilaajille Kolmekin pumppua riittäisi OL3:n ajamiseen täydellä teholla – TVO ei tarvitse erillistä lupaa käytön jatkamiseen

OL3:n syöttövesipumppujen laboratoriotutkimukset valmistuneet – tulokset julkaistaan vasta myöhemmin