OL3:n säännöllinen tuotanto alkaa aikaisintaan tammikuun lopulla - syöttövesipumppujen selvitystyöt valmistuvat joulukuussa

Uusimman tiedon mukaan säännöllinen sähköntuotanto alkaa näin ollen aikaisintaan tammikuun 22. päivänä.

| Päivitetty

Näillä lukemilla mennään vielä jonkin aikaa Olkiluodossa. Kuva: Juha Sinisalo

Olkiluoto 3:n syöttövesipumppujen vaurioiden selvitystyöt kestävät vielä viikkoja ja niiden vaikutusta aikatauluun ei pystytä arvioimaan, Teollisuuden Voima kertoo tiedotteessa.

Laitostoimittaja Areva-Siemens-konsortio on kertonut TVO:lle, että sähköntuotanto jatkuu aikaisintaan 11. joulukuuta 2022 ja säännöllinen sähköntuotanto näin ollen aikaisintaan tammikuun lopussa 2023.

Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen juoksupyörien säröjen tarkemmat tutkimukset ja perussyyselvitykset jatkuvat.

Laitostoimittaja on ilmoittanut, että lopulliset tulokset saataisiin viimeistään joulukuussa. Tulosten mahdollisista vaikutuksista aikatauluun tiedotetaan heti selvitysten valmistuttua, TVO kertoo tiedotteessa.

Odottelu käytetään huoltotöihin

Selvitystöiden jatkuessa laitosyksiköllä tehdään turbiinipuolen huoltotöitä.

TVO osallistuu aktiivisesti yhdessä laitostoimittajan kanssa syöttövesipumppujen selvitystyön edistämiseen.

Ydinvoimalan turbiinilaitoksella sijaitsevilla syöttövesipumpuilla pumpataan vesi syöttövesitankista höyrystimiin. Pumppujen vaurioilla ei ole vaikutusta ydinturvallisuuteen.

Laitostoimittaja on velvollinen viimeistelemään laitosyksikön valmiiksi laitostoimitus- ja kokonaissovintosopimusten mukaisesti.

Koekäyttöjakson sähköntuotannosta tiedotetaan TVO:n verkkosivuilla osoitteessa www.tvo.fi/ol3ennusteet. Merkittävistä muutoksista julkaistaan sähkömarkkinatiedote NordPoolissa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut