Oletko sinä yksi näistä lähes miljoonasta suomalaisesta? Verokortti kannattaa tarkistaa, vinkkaa Verohallinto

Verohallinto muistuttelee tulorajojen tarkistamisesta myös tekstiviestillä.

Verohallinto arvioi, että verokortin tuloraja on ylittymässä jopa 970 000 henkilöllä, jos he saavat loppuvuodesta tuloja samaan tahtiin kuin tammi–heinäkuun aikana.

Siksi Verohallinto muistuttaakin verokortin tulorajojen tarkistamisesta ja mahdollisesta muuttamisesta. Sen voi tehdä sähköisesti Omaverossa.

Jos tuloraja ylittyy, tuloja verotetaan perusveroprosenttia korkeammalla lisäprosentilla.

– Jos tulot ovat muuttuneet alkuvuodesta merkittävästi, kannattaa tehdä OmaVerossa uusi verokortti loppuvuodeksi. Kun uuden verokortin tekee nyt, korkeammat tulot ja mahdollisesti noussut veroprosentti ehditään huomioida ennakonpidätyksessä tasaisesti syksyn mittaan, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Heikki Koskela tiedotteessa.

Sähkövähennys toteutuneilla kuluilla

Samassa tiedotteessa Verohallinto muistuttaa myös alkuvuodesta haetusta sähkövähennyksestä.

Vähennystä haettiin arvioimalla tammi–huhtikuun sähköenergiakulut verokorttihakemuksessa.

Jos ilmoitetut kulut perustuivat arvioon, kannattaa nyt hakea uusi verokortti toteutuneilla kuluilla, Verohallinto vinkkaa.

– Näin verokortti lasketaan oikean suuruisen vähennyksen perusteella ja tuloista pidätetään oikea määrä veroja, ylitarkastaja Koskela sanoo.

Verohallinto kertoo muistuttelevansa asiakkaita tulorajojen tarkistamisesat myös tekstiviestillä. Niitä lähetetään tänä syksynä yhteensä noin 8 000 asiakkaalle, ja heistä noin puolet sai viestin jo viime viikolla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut