Oliko Lukko tietoinen, että liigajoukkueen pelaajaa epäillään pahoinpitelystä? – näin seura kommentoi asiaa

Seura julkaisi asiasta tiedotteen.

| Päivitetty

Länsi-Suomi uutisoi maanantaina, että Rauman Lukon liigapelaajaa epäillään taksinkuljettajan pahoinpitelystä.

Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas pyysi asiaa koskevat kysymykset sähköpostilla myös Lukon lakimiehen ja seuran puheenjohtajan nähtäväksi.

Lukko päätyi lopulta julkaisemaan tiistaina kotisivuillaan tiedotteen. Tiedote kuului sanasta sanaan näin:

"Rauman Lukko edellyttää seuraa edustavien henkilöiden noudattavan lakia sekä olemaan sitoutuneita seuran eettiseen linjaan ja kunnioittamaan seuran arvoja.

Rauman Lukko on suorittanut 25.11.2023 tapahtumista oman sisäisen selvityksensä. Seura on käsitellyt tapahtumat omien sisäisten ohjeistuksiensa ja voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Koska asiat ovat tapahtuneet vapaa-ajalla, kuuluu tapahtumien tarkempi selvittäminen poliisille ja Rauman Lukko on käynyt tapahtumia läpi työnantajan roolissa. Seura pitää tärkeänä, että seuraa edustavat henkilöt käyttäytyvät moitteettomasti myös vapaa-ajallaan. Tapahtuneesta ei Lukolla ole tiedossa mitään uutta tietoa."

'Asiasta tiedottamisessa Rauman Lukon tulee ottaa huomioon voimassa oleva lainsäädäntö ja muun muassa Suomen perustuslaista ilmenevä yksityisyyden ja yksityiselämän suoja. Tämä perus- ja ihmisoikeudellinen suoja on myös pelaajilla', toteaa Rauman Lukon asianajaja Juho Laine.

Rauman Lukko tiedottaa asiasta mahdollisuuksiensa mukaan lisää, sikäli kun uutta tiedotettavaa ilmenee."

Tiedotteen taustalla Länsi-Suomen uutisointi ja kysymykset

Jukka Kunnaksen mukaan tiedote vastaa myös Länsi-Suomen kysymyksiin, jotka olivat:

Onko Lukko tietoinen, että liigajoukkueen pelaajaa epäillään pahoinpitelystä?

Painettiinko pahoinpitelytapaus seurassa villaisella? Onko Lukko yrittänyt lakaista asian niin sanotusti maton alle?

Jos pelaaja on epäiltynä rikoksesta, voisiko seura siirtää hänet sivuun toiminnasta niin halutessaan?

Lukon pelaajat ovat Raumalla ainakin osittain julkisuuden henkilöitä ja vähintäänkin esikuvia monelle. Jos Lukon pelaajaa syytettäisiin pahoinpitelystä tai peräti tuomittaisiin sellaisesta, voisiko kyseinen pelaaja enää edustaa Rauman Lukkoa?

Kunnas totesi sähköpostin välityksellä, että Lukolla ei ole asiaan liittyen ollut, eikä ole mitään salattavaa. Hänen mukaansa kysymyksiin vastattiin käytännössä jo Länsi-Suomen aiemmassa aiheeseen liittyneessä jutussa.

Kunnas viittasi marraskuun lopulla julkaistuun uutiseen, jossa hän vahvisti kahden Lukon pelaajaan päätyneen viikonloppuna putkaan.

– Kyseisten pelaajien kanssa on keskusteltu perjantain ja lauantain välisen yön tapahtumista. Seura on puhutellut pelaajia ja tehnyt toimenpiteet asiaan liittyen, Kunnas kertoi tuolloin.

Silloiseen kysymykseen, ovatko pelaajat jatkossa Lukon kokoonpanossa, hän vastasi:

– Asia on käsitelty loppuun meidän protokollamme mukaisesti. Meillä on oma sisäinen seuran vastuullisuusohjelma, ja olemme toimineet sen mukaan. Siihen ei kuulu, että työnteko tässä tapauksessa keskeytyisi.

Pahoinpitelystä epäilty pelaaja on jatkanut marraskuisen tapauksen jälkeen normaalisti pelejään Lukon kokoonpanossa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut