Olisitko nuorten mielestä hyvä tyyppi? – nuoriso mukana rekrytoinnissa

Kesätyöntekijä Laura Lyytikäinen ja kehittämispäällikkö Rebekka Ylén ovat kumpikin mukana uuden työkaverin valinnassa. Kuva: Venla Valtanen

Paljon puhutaan siitä, miten nuoria pitäisi kuulla enemmän heitä koskevissa asioissa. Rauman Seudun Katulähetys ry kantaa oman kortensa kekoon saadakseen nuorten äänen kuuluviin: järjestö hakee nyt etsivää nuorisotyöntekijää, ja nuoret kesätyöläiset pääsevät osallistumaan tasavertaisina sekä tuleviin haastatteluihin että oikean henkilön valintaan.

– Haemme tänne ihmistä, joka olisi nuortenkin mielestä hyvä tyyppi, luonnehtii nuorisotakuutalon kehittämispäällikkö Rebekka Ylén.

Nuorten buumit tunnetusti tulevat ja menevät: ensin oli Facebook, sitten Instagram ja nyt Snapchat. Trendit tunteva pääsee pintaa syvemmälle, tietää toinen rekrytointiin osallistuvista nuorista, 18-vuotias Laura Lyytikäinen.

– Jo nyt olen huomannut, miten tärkeä nykyisestä etsivästä nuorisotyöntekijästä on monelle nuorelle tullut, itsekin sosionomin opinnoista haaveileva Lyytikäinen toteaa.

Millainen on hyvä etsivä nuorisotyöntekijä?

– Vastaanottavainen ihminen, joka välittää nuorista ja johon nuoret oikeasti uskaltavat ottaa yhteyttä, Lyytikäinen kertoo.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.