Öljylämmityksestä luopuminen kasvattaa energianeuvonnan tarvetta Satakunnassa

Kuva: arkisto/ Pekka Lehmuskallio

Energiavirasto on rahoittanut toukokuun alusta alkaen alueellista energianeuvontaa kaikissa Manner-Suomen maakunnissa ja käytännön työ on hyvässä vauhdissa. Kussakin maakunnassa on Energiaviraston kilpailuttama toimija, joka edistää energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian hyödyntämistä neuvonnan keinoin neljän vuoden kaudella.

Satakunnassa neuvonnasta vastaa Energianeuvonta Satakunnassa -hanke.

Kotitalouden energiakysymyksistä suurin osa koskee lämmitystavan muutosta, aurinkoenergiaa ja tukimuotoja.

Satakunnassa on meneillään Kotitalouden energiailtojen kiertue yhteistyössä paikallisten kansalaisopistojen kanssa. Säkylässä energiailta järjestetään tiistaina 29.10 ja Raumalla keskiviikkona 30.10. 

Hallitusohjelmaan kirjattu tavoite öljylämmityksestä luopumisesta kasvattaa merkittävästi neuvonnan tarvetta. Uusiutuvat energiamuodot nousevat entistä suurempaan rooliin.

Satakunta on vahvaa energian tuotantoaluetta, joka tuottaa sähköä yli oman tarpeen. Maakunnassa on sekä kaupunkeja että maaseutua. Alueella on metsän ja metallien jalostuksen suurteollisuutta ja prosessiteollisuutta. Teollisuus on herännyt uusiutuvien energiamuotojen ja hukkaenergioiden hyödyntämiseen.

Kotitalouden energiailta ke 30.10. klo 17-19 Rauman Lyseon lukiossa, Urheilukatu 22.