Olkiluodossa marssittiin ulos – "herra on hyvä ja tekee itse ylityöt"

"Herra on hyvä ja tekee itse ylityöt" oli yksi ulosmarssijoiden kylttien lauseista. Ulosmarssijoita oli 46. Kuva: Pekka Lehmuskallio

RTK Palvelun ja ISS Palveluiden työntekijät marssivat perjantaina ennen puoltapäivää ulos Olkiluodon ydinvoimala-alueen pääportista. Ulosmarssin tarkoitus on tukea kiinteistöpalvelualan lakkouhkaa.

RTK Palvelun luottamusmiehen Teppo Peltolan mukaan Olkiluodon ulosmarssi on nimenomaan paikallinen tuenilmaus.

– Kun kukaan ei ole näillä leveyspiireillä sitä aloittanut, niin me haluamme olla etunenässä tukemassa lakkouhkaa, sanoo Peltola.

Palvelualan ammattiliitto PAMin antama lakkovaroitus juontaa juurensa jumiutuneisiin työehtosopimusneuvotteluihin. PAM keskeytti ne helmikuun alussa, ja nyt ratkaisua on etsitty valtakunnansovittelijan johdolla.

Työnantajaliitto Kiinteistötyönantajat on esittänyt työehtoihin heikennyksiä, joita työntekijäpuoli ei suostu hyväksymään. Tällä hetkellä työntekijöillä ei ole voimassa olevaa työehtosopimusta.

– Ehdotetut heikennykset ovat hirveitä. Palkanalennukset ovat niin suuria, että jos työnantajan ehdottamaan sopimukseen suostutaan, niin se on sama kuin maksaisi kympin joka aamu siitä, että pääsee töihin, Peltola lataa.

Kiinteistöalan neuvottelut jatkuvat tänään.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.