Olkiluoto 3 esillä pääministeri Sipilän Pariisin-vierailulla

Tänään keskiviikkona aamulla Areva tiedotti konsernin uudelleen järjestelyistä.

| Päivitetty

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vierailee tänään Pariisissa tapaamassa Ranskan johtoa. Sipilä tapaa päivän aikana sekä Ranskan presidentin Francois Hollanden että pääministerin Manuel Vallsin.

Turvallisuuspolitiikka on matkan pääaiheita, mutta esille noussee myös Olkiluoto 3. Teollisuuden Voiman ja Arevan neuvottelut OL3:n myöhästymisen vahingonkorvauksista keskeytyivät hiljattain. TVO:n mukaan ratkaisu miljardiriidassa oli lähellä, kun vastapuoli poistui pöydästä.

Financial Times -lehden haastattelussa TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua kertoi TVO:n pelkäävän mitä Ranskassa tapahtuu.

- Emme ymmärrä miksei neuvotteluja voida jatkaa. Ymmärtääksemme asialla on jotain tekemistä Ranskan yritysjärjestelyjen tai politiikan kanssa, sanoi Tanhua.

Ranskan ydinvoimayhtiöt EDF ja Areva ovat valtio-omisteisia. TVO:lla kysytään nyt kuinka sitoutunut Ranska on ydinvoimateollisuuteen.

- Haluamme olla mukana Ranskan ydinvoiman menestyksessä, mutta emme tiedä sallitaanko se meille, totesi Tanhua.

Tänään keskiviikkona aamulla Areva tiedotti konsernin uudelleen järjestelyistä. Uraanibisnes "kaivoksesta hautaan" erotetaan uuteen New Co -yhtiöön. Reaktoribisnes myydään EDF:lle. Järjestelyt vahvistavat Areva SA:n taloutta niin, että Olkiluoto 3 -projekti saadaan kunnialla maaliin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut