Ollaanko me kartalla?

Seikkailukisat eivät aina vaadi piinkovaa kestävyyttä ja huippuvermeitä. Kuntosarjaan uskaltautuu keltanokkakin, kunhan löytyy peruskuntoa ja menohaluja.

Jalat painuvat upottavaan suohon ja maastolenkkareihin lurahtava vesi kastaa sukat nopeasti litimäriksi.

Tallottu, useiden jalkaparien valmiiksi velloma juoksu-ura johtaa suon keskellä odottavalle taululle, jossa vilisevät numerosarjat. Metsikön puolella joukkuekaveri odottaa jo malttamattomana vuoroaan. Hyttyset inisevät korvissa.

Keskity. Hoen numeroita mantrana mielessäni ja syöksyn takaisin läpi rämeikön.

Syy, miksi löydän itseni rämpimästä Porin Yyterin lähimetsistä, on multisport-tapahtuma Porin Raasto.

Virallisemmin seikkailu-urheilukilpailuilla tarkoitetaan äärimmäisiä kestävyysurheilukokeita, jotka kestävät useamman vuorokauden. Kisaan ei voi jopon ja näkkileivän turvin lähteä, vaan hyvän kunnon lisäksi vaaditaan myös varustelulta enemmän.

Multisport-seikkailukilpailui-hin, joissa on yleensä kilpa- ja kuntosarjat erikseen, puolestaan uskaltautuvat myös peruskunnolla ja -suunnistustaidolla varustetut.

Porin Raaston järjestäjäkolmikkoon kuuluva Iiro Loijas vakuuttaa, ettei kisaan lähteminen vaadi ihmeitä.

– Kuntosarjaan kannustamme lähtemään, jos vaan on kiinnostunut seikkailukisasta ja on perusterve. Vauhti sen jaksamisen loppukädessä määrittää. Kannattaa tulla mukaan kevyelläkin treenauksella nauttimaan kisasta ja luonnosta, Loijas vinkkaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut