Ollaanko me kartalla?

Kuka ehtii ensin? Porin Raaston ensimmäisellä rastilla leimausvuorosta käydään kovaa taistoa. Jalkojen kastumista ei tässä lajissa kannata kammoksua. Kuva: Riku Kuparinen/ Porin Raasto

Jalat painuvat upottavaan suohon ja maastolenkkareihin lurahtava vesi kastaa sukat nopeasti litimäriksi.

Tallottu, useiden jalkaparien valmiiksi velloma juoksu-ura johtaa suon keskellä odottavalle taululle, jossa vilisevät numerosarjat. Metsikön puolella joukkuekaveri odottaa jo malttamattomana vuoroaan. Hyttyset inisevät korvissa.

Keskity. Hoen numeroita mantrana mielessäni ja syöksyn takaisin läpi rämeikön.

Syy, miksi löydän itseni rämpimästä Porin Yyterin lähimetsistä, on multisport-tapahtuma Porin Raasto.

Virallisemmin seikkailu-urheilukilpailuilla tarkoitetaan äärimmäisiä kestävyysurheilukokeita, jotka kestävät useamman vuorokauden. Kisaan ei voi jopon ja näkkileivän turvin lähteä, vaan hyvän kunnon lisäksi vaaditaan myös varustelulta enemmän.

Multisport-seikkailukilpailui-hin, joissa on yleensä kilpa- ja kuntosarjat erikseen, puolestaan uskaltautuvat myös peruskunnolla ja -suunnistustaidolla varustetut.

Porin Raaston järjestäjäkolmikkoon kuuluva Iiro Loijas vakuuttaa, ettei kisaan lähteminen vaadi ihmeitä.

– Kuntosarjaan kannustamme lähtemään, jos vaan on kiinnostunut seikkailukisasta ja on perusterve. Vauhti sen jaksamisen loppukädessä määrittää. Kannattaa tulla mukaan kevyelläkin treenauksella nauttimaan kisasta ja luonnosta, Loijas vinkkaa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.