Ollikainen ja Marttinen eduskunnan Valtatie 8 -verkoston johtoon

Valtatie 8 on nyt saanut eduskuntaan oman verkoston. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Länsirannikkoa yhdistävä, viittä maakuntaa koskeva ja 626 kilometriä pitkä valtatie 8 on saanut oman eduskuntaverkostonsa. Verkoston perustamiskokous pidettiin tiistaina eduskunnassa.

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin RKP:n Mikko Ollikainen Maalahdesta ja varapuheenjohtajaksi kokoomuksen Matias Marttinen Raumalta.

Ollikainen kuuluu valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmään ja Marttinen liikennevaliokuntaan.

– Valtatie 8 on monessakin eri suhteessa todella tärkeä väylä koko Suomelle. Paikallisten asukkaiden lisäksi tie on tärkeä muun muassa Suomen vientiä ajatellen. Valtatie 8:lla liikkuu paljon erikoiskuljetuksia. Tulee myös muistaa, ettei Länsirannikolla ei ole rautatietä pohjois-eteläsuunnassa Uudestakaarlepyystä etelään, Ollikainen sanoo.

– Kasvava liikennemäärä valtatie 8:lla osoittaa jatkuvasti huutavan tarpeen yhteiselle edunvalvonnalle. Valtatie on alueen tärkein väylä niin henkilö- kuin tavaraliikenteenkin kannalta. Länsirannikon yhtenäisen työssäkäyntialueen mahdollistaminen on yhteinen asia, Matias Marttinen toteaa.

Verkostoon kuuluu kansanedustajia seitsemästä eri puolueesta.