"Olohuoneesta kuului kova rysähdys"

Rintamamiestalossa Vermuntilassa asuvat Eija ja Olli Palovaara kokivat perjantaina aamupäivällä melkoisen tapauksen fasaanin lentäessä läpi heidän makuuhuoneensa ikkunan.

– Olin keittiössä ja katsoin ikkunasta, miten fasaanipariskunta lensi ihan talomme vierestä. Yhtäkkiä makuuhuoneesta kuului kova rysähdys ja ilmeni, että uroslintu oli lentänyt nurkan takaa suoraan läpi makuuhuoneemme ikkunan, johon oli tullut fasaaninmentävä aukko, kertoo Olli Palovaara.

Komeapyrstöinen fasaaniuros törmäili pahoin loukkaantuneena ja verisenä päin makuuhuoneen seiniä. Palovaarat lopettivat eläimen nopeasti, jotta se pääsi kärsimyksistään. 

– Verta ja lasinpalasia oli meidän sängyssämmekin. Oli onni, ettei koiramme ollut kotona. Se olisi varmasti syöksynyt linnun kimppuun. Onneksemme olimme tapauksen sattuessa kotona, nimittäin oli vähällä, ettemme olleet jo ehtineet lähteä viikonlopun viettoon saareen. Fasaani olisi siinä tilanteessa jäänyt taloon sotkemaan paikkoja ennen kuin se olisi menehtynyt vammoihinsa, Palovaara toteaa.

Eija ja Olli Palovaaran mukaan fasaanit ovat vakiovieraita heidän talonsa pihapiirissä.

– Niiden ääntelyä kuulee jatkuvasti ja ne viettävät aikaansa tällä seudulla aina keväisin ja kesäisin, sanoo Palovaara.

Pariskunta toimitti hengettömän linnun metsästystä harrastavalle pojalleen.

– Fasaani on herrojen herkkua, joten eiköhän se pataan päädy, Olli Palovaara kuittaa.

Miten pahoin loukkaantuneen luonnonvaraisen linnun kanssa kuuluu menetellä? Lue lauantain Länsi-Suomesta.