Oma Säästöpankki kasvaa rivakasti – Toimitusjohtaja Sydänlammi: "Pankkimaailman kehitys on yllättänyt"

Eurajoen Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Jari Naarmalan mukaan yhteinen arvomaailma oli tosi tärkeä, kun liittymisestä ruvettiin toden teolla neuvottelemaan.

Eurajoen Säästöpankki on liittymässä Oma Säästöpankkiin, kuten viime viikolla uutisoimme. 

– Arvomaailmat kohtaavat ja pankki on hyvässä kunnossa. Muuten emme siitä olisi kiinnostuneetkaan, sanoo Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Eurajoen lisäksi Mietoisten Säästöpankki on liittymässä Omaan, joka syntyi Töysän ja Kuortaneen Säästöpankkien yhdistymisestä 2009.

– Kymmenessä vuodessa meihin on liittynyt seitsemän alueellista säästöpankkia ja kahden osuuspankin liiketoiminta. Olemme Pohjoismaiden nopeimmin kasvava pankki, myös orgaanisessa kasvussa, Sydänlammi kehaisee.

Taseen loppusumma on nelisen miljardia euroa. Omalla on ennen Lounais-Suomen fuusioita 32 konttoria, 300 palkollista ja noin 140 000 asiakasta.

– Pankki pääsi aloittamaan puhtaalta pöydältä. Rakenne on tarkoituksellisen suoraviivainen. On vain yksi yhtiö. Pörssiyhtiönäkin kvartaalitulosta tärkeämpää on pitkäjänteinen kehittäminen, Sydänlammi sanoo.

Viime vuonna pankki teki 32 miljoonan euron tuloksen ennen veroja. Tämän vuoden tuloksesta odotetaan vielä parempaa.

Sydänlammi on yllättynyt pankkimaailman muutoksesta ja sen nopeudesta. Hän ei olisi viisi vuotta sitten arvannut, että Rauman kokoisesta kaupungista vetäytyy pankkeja.

– Nyt on enemmän omaan pankkiinsa tyytymättömiä asiakkaita. Oma Säästöpankki on yksi tilanteesta hyötyneistä.Eurajoen Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Jari Naarmalan mukaan yhteinen arvomaailma oli tosi tärkeä, kun liittymisestä ruvettiin toden teolla neuvottelemaan.

– Paikallisuus ja toiminta ihmisten kautta ovat kulmakiviä.

Pomomiehet vakuuttelevat, ettei asiakas ensi vuonna toteutuvaa muutosta huomaa. Ainakaan negatiivisesti.

– Eniten se näkynee yritysrahoituksessa, Sydänlammi arvelee.

– Olemme joutuneet poistumaan muutamista pöydistä pienuutemme vuoksi. On hienoa, kun pysymme mukana isommissakin kisoissa, sanoo Eurajoen Säästöpankin varatoimitusjohtaja Rafael Eerola.

Fuusion jälkeen Eurajoen Säästöpankin nimi säilyy säätiössä, jolle siirtyy merkittävä osa pankin keräämistä voittovaroista.

– Aiomme olla aktiivinen toimija, Naarmala sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut