Omikron 2-variantteja on jo Suomessa – Tyksissä varmistettu 10 tapausta

Tyksissä jopa 98 prosenttia päivittäin diagnosoimista koronatartunnoista on tänä vuonna ollut omikron BA.1-variantin aiheuttamia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on varmistettu kymmenen omikron BA.2-varianttia. Uusi alavariantti voi pitkittää meneillään olevaa tautiaaltoa.

– Jopa 98 prosenttia päivittäin diagnosoimistamme koronatartunnoista on tänä vuonna ollut omikron BA.1-variantin aiheuttamia. Viime viikolla huomasimme PCR-seulontatestimme positiivisissa tuloksissa muutoksia, jotka viittasivat mahdolliseen omikron 2-varianttiin. Olemme nyt varmistaneet kymmenen omikron 2-virusvariantin aiheuttamaa tartuntaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, toteaa Tyks Laboratorioiden ylilääkäri Tytti Vuorinen.

Löydökset ovat eri puolilta sairaanhoitopiiriä. Tietoa tartuntojen alkuperästä ei ole.

Omikron BA.2-variantti on omikronvariantin alalinja, joka on levinnyt maailmalla nopealla vauhdilla. Esimerkiksi Tanskassa variantti on jo syrjäyttänyt alkuperäisen omikron BA.1-variantin. Viruksen ominaisuuksista ei vielä ole tutkittua tietoa, mutta varhaiset havainnot kuitenkin viittaavat siihen, että sen aiheuttama tauti ei liene vakavampi kuin omikron BA.1-variantin aiheuttama. Uusi alavariantti voi kuitenkin pitkittää meneillään olevaa tautiaaltoa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut