Omistaja vaikuttaa hylkäysprosenttiin auton merkkiä tai vuosimallia enemmän

Seitsemännen kerran julkaistuissa A-Katsastuksen valtakunnallisissa tilastoista selviää malli- ja merkkikohtaiset tilastot. Perinteisesti esimerkiksi Toyotat ovat olleet hylkäysmäärillä mitattuna luotettavimpien ajoneuvojen joukossa. Rauman A-Katsastuksen katsastusaseman päällikkö Mauno Kuusisto kuitenkin paljastaa, miten katsastusmiehen nooteilta välttyy parhaiten.

– Se miten autoaan hoitaa, vaikuttaa oman auton hylkäysalttiuteen enemmän kuin merkkikohtaiset tyyppiviat, mittariin tulleet kilometrit tai auton vuosimalli, hän tietää.

Kuusiston mukaan viime vuosina välinpitämättömyys ajoneuvon huolenpitoa kohtaan on kasvanut. Katsastukseen tuodaan autoja, joista esimerkiksi tuulilasinpesuneste on loppunut aikoja sitten tai öljytikku ei saa minkäänlaista väriä pintaansa.

– Viitseliäisyydestä ne ovat kiinni. Eivät ne kovin suuria toimenpiteitä ole. Moni luottaa esimerkiksi auton omaa ilmoitusjärjestelmään, vaikka osassa autoissa öljyä olisi kannattanut lisätä paljon ennen kuin merkkivalo kojelaudassa näkyy.

Tässä linkki A-Katsastuksen vikatilastoihin:

http://www.a-katsastus.fi/vikatilasto

Lue lisää keskiviikon Länsi-Suomesta.