Onko bensan tai dieselin hinta tuntunut viime aikoina erityisen korkealta, ja mitä ajatuksia se herättää? Vastaa Länsi-Suomen polttoainekyselyyn

Muun muassa tällaisilla hinnoilla polttoaineita myytiin Raumalla tänään keskiviikkona aamulla. Vasemmalla Lidlin Teboil, oikealla Karjalankadun Neste. Yli 1,80 euron litrahinta "ysivitoselle" tuntuu monesta korkealta. Mitä mieltä sinä olet? Voit kertoa mielipiteesi Länsi-Suomen kyselyssä. Kuvat: Kimmo Mäkeläinen

Polttoaineen hinta on Rauman seudulla – kuten muillakin sellaisilla seuduilla, joissa julkiseen liikenteen tarjonta on isoja kaupunkeja heikompaa ja oma auto tuntuu monesta välttämättömältä – kestopuheenaihe.

Usein on todettu, että polttoaine ei ikinä ole autoilijan mielestä sopivan hintaista, vaan aina liian kallista. Polttoaineen keskihinta on pitkään ollut noususuunnassa, ja se tuskin tulevaisuudessa ainakaan laskee.

Arkikokemus osoittaa myös, että hinnoissa voi olla isojakin vaihteluita riippuen siitä, missä tankkaa ja milloin.

Länsi-Suomi koostaa lukijoidensa näkemyksiä aiheesta verkkokyselyllä, joka löytyy tämän jutun lopusta. Tarkoitus on selvittää, mitä ajatuksia polttoaineen hinta herättää ja minkä hintainen bensa tai diesel oikein olisi sopivan hintaista.

Kysely on suunnattu nimenomaan polttomoottori- tai hybridiautoja ajaville autoilijoille, jotka tankkaavat autoihinsa bensaa tai dieseliä.

Kyselyn vastauksista koostetaan juttu, joka julkaistaan Länsi-Suomessa myöhemmin. Vastausaikaa on torstaiaamuun (14.10.) kello yhdeksään asti.

Kysely on suljettu torstaiaamuna. Kiitos kaikille vastanneille!