Onko Raumalle aiemmin tunnusteltu kylpylähotelli menossa Poriin? – Hanhiluodon tonttivarauksen rakennusoikeutta ollaan laajentamassa

Ark Takala Oy:n havainnekuva Hanhiluodon kylpylähotellista.

Porin kaupunki on valmistellut asemakaavamuutosta Kirjurinluodon Hanhipuistoon.

Vaiheasemakaavan muutoksella valmisteltaisiin mahdollista kylpylähotellin rakentamista. Kaavamuutoksessa Narmacon Oy:n varaaman tontin rakennusoikeutta kasvatettaisiin 8 227 kerrosneliömetristä 15 500 kerrosneliömetriin.

– Tontin nykyiset rajat ja pääkäyttötarkoitus säilyvät ennallaan, ja muutosta haetaan vain rakennusoikeuden, kerroslukumäärän sekä korkeusasemien osalta. Tavoitteena on kasvattaa rakennusoikeutta ja kerroslukua vastaamaan liiketaloudellisesti toteutuskelpoista sekä Kirjurinluodon maisemaan ja kantokykyyn soveltuvaa kokonaisuutta, Porin kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen kertoo tiedotteessa.

Narmaconin toimitusjohtaja Esa Narmala puuhasi aiemmin kylpylähotellihanketta Rauman Fåfängaan. Hanke kuitenkin kaatui Narmalan mukaan Rauman päättäjien vastahakoisuuteen.

Sen jälkeen Narmaconin vaihtoehtoja kylpylähotellin paikalle ovat olleet ainakin Eurajoen Laitakari sekä Porin Hanhipuisto.

Porin kaupunki kertoo suunnitelleensa Hahipuiston alueen kehitystä yhdessä Narmaconin sekä arkkitehtitoimisto Ark Takala Oy:n kanssa.

– Hanke on merkittävä niin alueen, Porin kuin myös Satakunnan näkökulmasta. Uudet toiminnot tukevat Kirjurinluodon pääkäyttötarkoitusta ja kehittävät samalla alueen viihtyvyyttä sekä ennen kaikkea ympärivuotista käyttöä, toimialajohtaja Lauri Kilkku kuvailee Porin kaupungin tiedotteessa.

Kaavamuutoksen on määrä tulla Porin kaupunginhallituksen käsittelyyn kevään aikana, ja kaavan hyväksyntää odotetaan alkukesästä.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kylpylähotellia ei rakenneta Raumalle: "Käytännössä kaksi vaihtoehtoa, tänään mukaan ilmoittautui vielä Porikin"

Vain tilaajille Kylpylähotelli ja kevyen liikenteen väylä mukana Laitakarin suunnitelmissa

Kylpylähotellia sovitellaan nyt Laitakarin rantaan - Lakaniemi: "Kaavoitus käynnistyy todella nopeasti"

Narmaconin Kirjurinluodon tonttivaraukselle yksimielisesti vihreä valo