Onko Raumalla kaikkien aikojen livemusiikkikesä?

Elävää musiikkia on tarjolla monessa paikassa pitkin kesää. Kattauksesta löytyy niin kovia nimiä kuin paikallisia tähtiä.

Rauman livemusiikkikesä on tänä vuonna vilkas ja musiikkia on tarjolla runsaasti meren tuntumassa. Suvitien Merijakamon artistikattaus on tuplasti isompi kuin aiemmin. Kesäkuusta elokuulle jatkuva esiintyjälista on yrittäjä Esa Narmalan mukaan rakennettu jokaiselle jotain -periaatteella.

Kesän avaa perjantaina 2.6. Sani, seuraavana päivänä lavalla on Antti Ketonen. Ennen juhannusta esiintyy Irina, juhannuspäivänä Uniklubi. Kesän pop-rock-kattauksesta löytyvät myös muun muassa Jore Marjoranta, Poju, Timo Rautiainen, Antti Railio, Muska ja Jukkapoika.

Varttuneemmalle väelle on tarjolla muun muassa Marion Rung ja Markku Aro.

Merijakamon tulipalossa tuhoutuneen saunarakennuksen paikalle nousee kesäksi parinsadan neliön suuruinen teltta, joka mahdollistaa yrittäjän mukaan laajemman artistitarjonnan.

– Uskalsimme ottaa pienen riskin. Aiemmin piti aina jännittää kelejä.

Nyt keikat vedetään kelistä riippuen teltasta ulos- tai sisäänpäin.

Merijakamon keikat ovat maksuttomia. Alueelle mahtuu yrittäjän mukaan parhaimmillaan tuhatkunta ihmistä.

Makiksessakin musiikkia

Makiksen rantaterassi avaa kautensa 3.6. Elävää musiikkia on maauimalassa tarjolla lauantai-iltaisin mies ja kitara -periaatteella. Nimekkäin esiintyjä on Jani Wickholm.

Ohjelmiston on koonnut yksi esiintyjistä, raumalainen musiikintekijä Ari Anteroinen. Kesän kattauksesta löytyy myös muun muassa tuore duo, teatteriyhdistys Faken näytelmistä tutut teatterinharrastajat Enni Toivonen ja Onni Kivikaarre.

– Elävää musiikkia meillä on nyt ensimmäistä kesää. Sitä on toivottu useassa asiakaspalautteessa, joten päätimme reagoida asiaan, Makiksen yksi yrittäjistä, Mikael Eklöf kertoo.

Pienimuotoinen livemusiikki täydentää Eklöfin mukaan hyvin Makiksen aikuisille suunnattuja lauantai-iltoja.

– Yöuinti alkaa kymmeneltä, ja musiikki täyttää ennen sitä olevaa tyhjää väliä.

Rantapuistossakin soi

Paikallista musiikkitarjontaa on heinä-elokuussa tuttuun tapaan myös Poroholman lomakeskuksessa, jossa musisoi muun muassa trubaduuri Make Tommila useana päivänä viikolla.

Linja on vahvasti paikallinen. Kesän esiintyjiä ovat myös Leif Erikson band & Jari Pelamo, Cactusband, Vanha Jengi ja kuppilaorkesteri.

Raumalle mahtuu yrittäjä Riku Räsänen mukaan musiikkia.

– Otanlahden rantapuistolle ja Rauman vetovoimalle hyvä asia, että on paljon tarjontaa.

Rantatalon ohjelmasta vastaa Toni Järvinen. Kesälle sovittuja keikkoja on Hamid Moeini Band 10.8.

– Muista esiintyjistä ei ole vielä tiedossa päivämääriä. Tulossa on ainakin Dj-vetoisia iltoja ja salsamusiikin erikoisiltoja.

Uusi lava avaa lauantaina

Otanlahdessa sijaitsevassa Fåfängan paviljongissa soi kesän aikana tanssimusiikki. Uuden tanssilavan korkkaa tulevana lauantaina Janne Tulkki. Juhannuspäivänä tanssittaa vuoden 2017 tangokuningas Teijo Lindström. Tanssit järjestetään pääosin lauantaisin.

Toimintaa yli satavuotiaasta rantarakennuksessa pyörittää Riku Suominen.

– Kesä mennään tanssimusiikilla, mutta jatkossa on ajatuksia myös siitä, että paikalla voisi esiintyä myös muunlaisia artisteja, hän sanoo.

Tulevaan kesään yrittäjä valmistautuu odottavin mielin. Tanssilavatoimintaa Suominen on pyörittänyt jo Ooperissa.

– Toivottavasti kesälle riittää kävijöitä.

Muuta musiikki-tarjontaa

Pitsiviikolla 26.7. Youth of Savila -konsertti ja KUUMAA-yhtyeen keikka.

Mustan pitsin yön Savilanpuisto soi! -konsertti perjantaina 28.7. Esiintyjät Neili, Vilma Alina ja Don Johnson Big Band.

Rauma Blues 10.8.–12.8.2023.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut