OP Kiikoinen ja OP Länsi-Suomi suunnittelevat yhdistymistä: "Haemme pitkäaikaista ratkaisua ison pankin kanssa"

Kuvassa oikealta OP Kiikoisten hallituksen puheenjohtaja Arto Mäkelä ja hallituksen varapuheenjohtaja Jarmo Tanhua, OP Länsi-Suomen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kari Hannus ja toimitusjohtaja Matti Kiuru, OP Kiikoisten toimitusjohtaja Minna Uusitalo ja hallintoneuvoston puheenjohtaja Aimo Koskinen, OP Länsi-Suomen hallituksen puheenjohtaja Terttu Hällfors ja OP Kiikoisten hallituksen varapuheenjohtaja Jarno Mäenpää. Kuva: AfterSunset Photography / Anniina Kivimäki

Kiikoisten Osuuspankin ja Länsi-Suomen Osuuspankin hallitukset suunnittelevat pankkien yhdistymistä alustavan suunnitelman mukaan syksyllä 2021. Yhdistymisellä halutaan lisätä pankkien kykyä tarjota asiakkailleen edulliset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kiikoisten Osuuspankin hallitus näkee yhdistymishankkeen isomman pankin kanssa tarpeellisena.

– Haemme pitkäaikaista ratkaisua ison pankin kanssa, sillä arvioimme rahoitusalan murroksen jatkuvan edelleen. Omistaja-asiakkaidemme etu olisi, että pankki pystyisi tarjoamaan nykyistä laajemmat palvelut niin henkilö- kuin yritysasiakkaillekin, painottaa OP Kiikoisten hallituksen puheenjohtaja Arto Mäkelä.

Yhdistymisen tavoitteena on myös tuoda ajallisia ja rahallisia säästöjä pankkien hallinnollisten tehtävien kuluissa.

– Vaikka pankeilla on merkittävästi kokoeroa, niillä on kuitenkin yhteinen vahva arvopohja. OP Länsi-Suomi on perinteisesti toteuttanut runsaasti yhteisöllisiä hankkeita toimialueellaan. Sulautuminen mahdollistaisi vahvan yhteisöllisen roolin toteuttamisen myös Kiikoisten Osuuspankin toimialueella, toteaa OP Länsi-Suomen hallituksen puheenjohtaja Terttu Hällfors.