OP:n verkkotoiminta lähes kunnossa, rahat eivät vaarassa

Osuuspankin verkkopalvelut ovat viime päivinä olleet poikkeuksellisen voimakkaiden palvelunestohyökkäysten kohteena.

Joidenkin kaupunkilaisten ruokaostokset piti jättää uudenvuodenaattona kauppojen kassoille, kun heidän pankkikorttinsa eivät toimineet, eikä korteilla pystynyt myöskään nostamaan käteistä automaatista.

Myös osa vuoden vaihdetta yökerhoissa juhlistaneista joutui lainaamaan rahaa tuttaviltaan, kun pankkikortti ei palvelunestohyökkäysten vuoksi toiminutkaan normaalisti.

Länsi-Suomen Osuuspankin markkinointipäällikkö Satu Salminen kertoo, että tällä hetkellä Osuuspankin verkkosivusto toimii kohtalaisen hyvin ja korttimaksujenkin pitäisi pääosin toimia. Häiriöt ovat kuitenkin edelleen mahdollisia erityisesti ulkomailta asioiville.

– Palvelunestohyökkäys ei tarkoita, että asiakkaiden rahat olisivat vaarassa, vaan hyökkäyksellä estetään nimenomaan palvelun käyttäminen.

– Mikäli asiakkaille on aiheutunut palvelunestohyökkäyksen ja kortin toimimattomuuden vuoksi menetyksiä, tapaukset ratkaistaan asiakaskohtaisesti ja asiakkaan on oltava yhteydessä omaan pankkiinsa.

Tällä hetkellä Osuuspankin verkkopalvelu toimii siis lähes normaalisti.

– Päivitämme tilannetiedot palvelunestohyökkäyksistä myös Twitterin ja Facebookin kautta. Ne toimivat hyökkäyksistä huolimatta, Salminen sanoo.