Opaskurssilaiset esittelivät kaupunkilaisille Rauman arvokohteita

Kuulas ja kirkas pakkasilta keräsi kaupunkilaisia kuulemaan asiaa Rauman arvokohteiden historiasta. Tapahtuma oli samalla Rauman matkailuopaskurssilaisten harjoitustyö.

| Päivitetty

Raumalaiset saivat nauttia torstai-iltana parin tunnin ajan Rauman matkailuopaskurssin oppilaiden ja Rauman oppaat ry:n kaupunkioppaiden ilmaisista opastuksista Rauman arvokohteissa.

Kyseessä oli samalla matkailuopaskurssin 2018–2019 oppilaiden harjoitustyö.

Mukaan oli valikoitunut 25 kohdetta Vanhasta Raumasta tai sen lähistöltä. Kurssilaiset eivät voineet itse valita opastettavaa kohdettaan, vaan ne arvottiin.

– Minulle osui tämä renessanssiajan palatsi eli Tarvonsaaren koulu. Vaikka kurssilla olemmekin saaneet hyvän kokonaiskuvan kaupunkimme nähtävyyksistä ja historiasta, piti minun vielä opiskella tämän rakennuksen historiaa ennen tänne tuloa, sanoo opaskurssia suorittava Hannu Raevuori.

Raevuori kertoo olevansa erittäin kiinnostunut Vanhan Rauman historiasta, mutta muutkin kohteet ovat innostavia.

– Voimme tehdä tarvittaessa vaikka merenkulkuun tai teollisuuteen liittyviä opastuskierroksia. Minulta opastukset sujuvat tarvittaessa myös englannin kielellä.

Pysyvä kiinnostus Vanhaan Raumaan

Raevuoren opastusta oli kirpeään pakkasiltaan saapunut seuraamaan muutamia kaupunkilaisia. Opastukset toimivat non-stop-periaatteella ja mukaan oli mahdollista tulla aina oppaan kohdatessa.

– Tämä on mukava tapahtuma. Minulla on pysyvä kiinnostus Vanhaan Raumaan, sanoo kierrokselle saapunut Maarit.

Samaa mieltä oli myös Tarja.

– Vaikka kotikaupungin historia on jo melko tuttua, tulee näillä kierroksilla esiin aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

Viiden minuutin rautaisannos

Kaupungintalon edessä omaa opastustaan veti matkailuopaskurssilla oleva Nina Kuusinen. Kaupungintalon vaiheet kiinnostivat ihmisiä.

– Aluksi oli hiljaista mutta pikku hiljaa ihmisiä alkoi tulla. Hyvin tämä kierrosilta on lähtenyt käyntiin.

Jokainen opastus kesti noin viisi minuuttia, jonka jälkeen se alkoi jälleen alusta. Kierroksen reitille osuivat Tarvonsaaren koulun ja kaupungintalon lisäksi muun muassa pääkirjasto, Helsingin tori, Vanha Raatihuone, Kirsti ja Knapp sekä Pyhän Ristin kirkko.

Edellisen kerran opaskurssilaiset harjoittelivat opastamista oikean yleisön edessä marraskuussa. Silloin ryhmä oli Rauman muistomerkkien äärellä.

Syksyllä opintonsa aloittaneet 23 kurssilaista valmistuvat kaupunkioppaiksi kesäkuussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut