Opetus jatkuu kolmessa koulussa Eurassa

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään Eurassa toiminnassa valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan.

Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.

Mahdolliset varhaiskasvatuksen toimintojen yhdistämiset ja sulkemiset ratkaistaan, kun selviää, miten monta lasta on edelleen tulossa hoitoon ja miten monella vanhemmalla on mahdollisuus hoitaa lasta kotona.

Eurassa kuudella alakoululla siirrytään etäopetukseen. Ahmasojan, Kirkonkylän puukoulu ja Sampon koulu jatkavat toimintaa.

Oppilaille tarjotaan esiopetusta sekä opetusta 1-3 vuosiluokkien lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla.

Erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille järjestetään lähiopetus sitä tarvitseville.

Jatkossa kokoontumisia ja kokouksia rajoitetaan vain tarpeellisiin alle 10 hengen tilaisuuksiin. Kunnan toimielimet kokoontuvat tarvittaessa, kuitenkin valtuuston kokousta siirretään pääsiäisen jälkeiseen aikaan.

Eurassa Naurava lohikäärme ja Alvar Aallon näyttelytilan terassitalo suljetaan. Samoin kaikki kirjastot näyttelytiloineen. Poikkeustoimien aikana ei omatoimikirjastojen käyttökään ole mahdollista.

Nuorisotilat ja uimahalli suljetaaan. Kunta suosittelee myös keilahallin sulkemista. Vanhusten päivätoiminta keskeytetään ja kuntouttava työtoiminta, nuorten työpaja ja toimintakeskukset suljetaan.

Eurassa vierailut terveyskeskussairaalassa sekä vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä kielletään.

Kunnanvirasto ja virastotalo suljetaan asiakasliikenteeltä. Asuntotoimisto on auki ajanvarauksella. Yleinen puhelinvaihde on auki normaalisti.