Merirauman koulun tontille tulee tulevaisuudessa asuntoja – vaihtoehtoja on useita mutta vanha parakkikoulu ei ole yksi niistä

Pientalot, rivitalot ja palvelutalot ovat kaikki mahdollisia tässä vaiheessa.

Toimintansa lopettaneen Merirauman koulun tontin uutta tulevaisuutta on alettu miettiä Raumalla. Koulutontin asemakaavamuutos on käynnistetty, ja siitä on julkistettu kaavoituksen ensivaihetta tarkoittava osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Kaavaprosessin tavoitteena on, että alueelle määritetään uusi sopiva käyttötarkoitus. Näillä näkymin entisestä koulun tontista tulee joka tapauksessa jatkossa asuinpaikka.

Alkuvaiheessa suunniteltua asumistyyppiä koskeva määritelmä on väljä. Erillispientalojen, rivitalojen ja palveluasumisen vaihtoehtoja tutkitaan, mainitaan kaavamuutosta koskevassa osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa.

Minitalotkin mainittu

Rauman kaavoitusjohtaja Juha Eskolin on aiemmin arvioinut, että Merirauman koulun paikalle sopisi 8–10 omakotitaloa (LS 20.1.). Kyseeseen voisivat Eskolinin mukaan tulla myös pienet omakotitalot eli niin sanotut minitalot. Koulun tontti olisi kokeilulle luonteva, koska ympärillä on paljon erityyppistä rakentamista, kuten kerrostaloja, rivitaloja ja omakotitaloja.

Merirauman koulun tontin kaavamuutoksessa on niin ikään tavoitteena säilyttää rakennetun ympäristön arvot sekä maisemalliset arvot ja huomioida, että viheralueita on riittävästi osana virkistysverkostoa. Alueella tehdään luontoselvitys.

Rauman kaupunki on ilmoittanut tavoitteekseen, että se myy käytöstä poistuneen koulun tontin. Osoitteessa Varhontie 4 sijaitseva koulurakennus on sekin jo asetettu purkulistalle, joten tontin asuttamisessa lähdetään tyhjästä tontista liikkeelle.

Koulunpito Meriraumassa päättyi vuoden 2019 kevääseen, koska oppilaat siirtyivät uuteen Pohjoiskehän kouluun vuoden 2019 syksyllä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut