Opiskelija-asuntolan asuntoon murtautuneille tuomio törkeästä varkaudesta – syyte sellaisen yrityksestä kuitenkin hylättiin, vaikka nuori mainitsi "G:n" vääntäneen ovea

Kolmikko väänsi oven auki rautakangella.

| Päivitetty

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut kolme nuorta miestä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin törkeästä varkaudesta, joka kohdistui raumalaisessa opiskelija-asuntolassa sijaitsevaan asuntoon. Kerroimme syytteestä aiemmin tällä viikolla: Syyte: Kolmikko väänsi rautakangella ovea auki, kunnes tajusi että kyseessä on väärä asunto – oikeasta kohteesta mukaan lähti taulutelevisio ja muuta tavaraa

Kolmikolle vaadittiin tuomiota myös yhdestä törkeän varkauden yrityksestä, mutta kyseinen syyte hylättiin. Vastaajat kiistivät syytteen. Kolmesta miehestä nuorin, joka oli tekoaikaan vain 16-vuotias, kertoi esitutkinnassa, että "hänen G:ksi kutsumansa henkilö" oli vääntänyt ensin rautakangella väärän asunnon ovea, jolloin siitä oli lohjennut "joku puujuttu".

Aiemmassa jutussamme puhuttiin virheellisesti sorkkaraudasta: kyse olikin rautakangesta.

Oikeuden mukaan esitetystä todistelusta ei voida riittävällä varmuudella päätellä, että jutussa syytetyt henkilöt olisivat olleet rautakangella vääntämisen takana.

Syytteen törkeästä varkaudesta oikeus kuitenkin katsoi toteen näytetyksi. Vastaajat tunnustivat toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla ja murtaneensa oven rautakangella vääntämällä ja lekalla lyömällä. He varastivat asunnosta elektroniikkaa ja ajokortin.

Tekoon liittyi suunnitelmallisuutta, sillä 16-vuotias soitti kyseisen asunnon haltijalle ennen murtoa varmistaakseen, ettei tämä ole kotona.

Oikeus määräsi kolmikon ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Tekoaikaan täysi-ikäisille tekijöille vankeusrangaistuksen mitta on seitsemän kuukautta, 16-vuotiaalle viisi kuukautta ja kymmenen päivää.

Nuorin tuomittiin myös huumausainerikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Hänet tuomittiin nuorena henkilönä.

Lisäksi kolmikko velvoitettiin yhteisvastuullisesti maksamaan taloyhtiölle vakuutuksen omavastuuosuus aiheutuneista vahingoista sekä vakuutusyhtiölle sen maksamat vakuutuskorvaukset, yhteensä noin 2225 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut