Opiskelija kuvailee Rotterdamin kauhunhetkiä: "Sitten Molotovin cocktail heitettiin opetuskeskukseen"

Taisteluvarusteisiin pukeutuneen asemiehen kerrotaan hyökänneen asuntoon sekä sairaalaan Hollannissa. Kolme ihmistä kuoli kahdessa ampumisessa, epäilty hyökkääjä otettu kiinni.

Hollannin Rotterdamissa kuoli torstaina kolme ihmistä kahdessa eri ampumisessa, joiden tekijäksi epäillään samaa ihmistä, kertoivat paikalliset viranomaiset.

32-vuotias epäilty hyökkääjä on otettu kiinni, poliisi kertoi viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter).

Taisteluvarusteisiin pukeutuneen asemiehen kerrotaan hyökänneen torstaina ensin aseen kanssa asuntoon Rotterdamissa, minkä jälkeen hän hyökkäsi läheiseen Erasmus University Medical Center -opetussairaalaan. Molemmissa paikoissa syttyi myös tulipalo.

Epäilty hyökkäsi ensin asuntoon ja tappoi 39-vuotiaan naisen sekä haavoitti vakavasti tämän 14-vuotiasta tytärtä, kertoi poliisipäällikkö Fred Westerbeke toimittajille. Tämän jälkeen epäilty meni poliisin mukaan läheiseen sairaalaan, jonka luokkahuoneessa hän ampui kuoliaaksi 46-vuotiaan opettajan.

Vakavasti haavoittuneen 14-vuotiaan uhrin kerrottiin kuolleen vammoihinsa myöhemmin illalla.

Ei viitteitä rikoskumppaneista

Poliisin mukaan epäilty on opiskelija samassa sairaalassa, johon hän hyökkäsi. Epäillyllä on poliisin mukaan tuomioita julmuudesta eläimiä kohtaan.

Epäillyn hyökkääjän motiivista ei kuitenkaan viranomaisten mukaan ollut vielä torstaina tietoa. Hänellä oli viranomaisten käsityksen mukaan hallussaan vain yksi käsiase. Poliisilla ei ollut viitteitä siitä, että epäillyllä olisi ollut rikoskumppaneita.

Tapahtumapaikalta otetuissa kuvissa näkyy, kuinka lääkintähenkilökuntaa ja potilaita virtasi ulos sairaalasta ja poliisi eteni sisälle. Paikalla oli myös poliisin helikoptereita.

Nimettömänä hollantilaiselle RTL Nieuws -televisiokanavalle puhunut lääketieteen opiskelija sanoi hyökkääjän ampuneen ensin neljännessä kerroksessa useita laukauksia.

– Sitten Molotovin cocktail heitettiin opetuskeskukseen, opiskelija sanoi.

STT, AFP

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut