Opiskelijat haluavat mukaan koululiittouman päätöksentekoon

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tuo ja Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakko vaativat opiskelijaedustusta ammattikorkeakoulujen strategiseen liittoumahallitukseen.

Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulut solmivat 24.10.2013 liittoumasopimuksen, jolla kehitetään kahden itsenäisen ammattikorkeakoulun strategista yhteistyötä.

Liittoumassa jaetaan alueen koulutusvastuita, vahvistetaan opiskelijayrittäjyyttä, yhdenmukaistetaan laadunhallintaa sekä toteutetaan yhdessä kampusrakenteita, ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja ja kesä- ja virtuaaliopetusta. Lisäksi keskeisiä tehtäviä ovat vieraskielisen koulutuksen toteutusstrategia sekä maakuntakorkeakoulutoiminnan edistäminen.

Opiskelijoiden edustajia ei keskeisiin päätöksentekoelimiin ole kutsuttu.

– Olemme valmiita ja halukkaita tuomaan opiskelijoiden kehittämisehdotukset ja näkemykset liittouman työhön. Liittouman alaisiin työryhmiin on opiskelijoita tulossa. Kuitenkin 16 000 opiskelijan äänen kuulumisen aivan ylimpään päätöksentekoon saakka ei pitäisi olla kenenkään etujen vastaista. Opiskelijakuntia ei voi sivuuttaa strategisesta päätöksenteosta, linjaa Tuon hallituksen puheenjohtaja Vili Moisio.

– Opiskelijakuntien jättäminen strategisen päätöksenteon ulkopuolelle Lounais-Suomessa on kestämätöntä, jatkaa Sammakon hallituksen puheenjohtaja Jani Mäntysaari.