Opiskelijat paistattelivat kumiveneissä Kanalikellunnassa – "Olisi niin hienoa nähdä 200–300 kumivenettä Kanalissa"

Rauman ensimmäiseen opiskelijoiden Kanalikelluntaan osallistui 36 kumiveneellistä opiskelijoita. Kuva: Juha Sinisalo

Opiskelijat tempaisivat keskiviikkona Raumalla valloittamalla Kanalin kumiveneillä.

Rauman Liiketalousopiskelijain Killan ja Rauman Insinööriopiskelijoiden järjestämä Kanalikellunta oli ensimmäinen laatuaan.

– Nyt kokeiltiin vähän pienemmällä mittakaavalla. Keväällä lähdetään kokoamaan muutkin Raumalla opiskelevat mukaan, Rauman Insinööriopiskelijoiden tapahtumavastaan Severi Suni kertoi.

Kellunta oli järjestetty hyvässä yhteistyössä Rauman kaupungin kanssa. Opiskelijat lähtivät Satakunnan ammattikorkeakoulun kanalikampukselta ja kelluivat tai meloivat venetsialaisille portaille asti.

– Kanalin vesi tutkittiin, ettei siinä ole mitään ihmiselle vaarallista. Kaupunki myös muutti veden virtaussuuntaa tätä tapahtumaa varten, Suni kertoi.

Ensimmäiseen Kanalikelluntaan osallistui 36 kumiveneellistä opiskelijoita. Suurempi tapahtuma on suunnitteilla keväälle.

– Nyt tiedetään, mikä meni hyvin ja mitä pitää kehittää. Olisi niin hienoa nähdä 200–300 venettä Kanalissa, Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakon hallituksen puheenjohtaja ja Rauman Insinööriopiskelijoiden koulutuspoliittinen vastaava Nuppu Strandberg sanoi.

Strandbergin ja Sammakon hallituksen viestintä- ja yhteistyövastaava Timo Markkasen mukaan tarkoitus on houkutella myös Turun yliopiston Rauman opettajakoulutuslaitoksen opiskelijoita mukaan.

Paikalla olleet OKL:n Rauman yksikön ainejärjestö Opekkaan hallituksen jäsenet Jyrki Ruski ja Joska Värikäs ainakin olivat sitä mieltä, että kellunta kiinnostaisi myös OKL:ssä.

– Jos yhtään tunnen meidän opiskelijoita, he kyllä syttyvät tällaisesta ideasta heti, Ruski sanoi.

Veneilemässä oli myös Rauman Liiketalousopiskelijain Killan puheenjohtaja Marko Grönlund.

– Tähän mennessä on sujunut hyvin. Rannoilla oli ihmisiä katsomassa ja sää on suosinut, Grönlund sanoi.

– Itsekin haluan, että on tapahtumia, joihin kaupunkilaiset voivat rohkeasti tulla kyselemään, että mikä meininki meillä on. Haluamme näyttää kaupunkilaisille, että teemme muutakin kuin ryyppäämme ja rälläämme.

Kellunnan jatkoksi oli venetsialaisille portaille järjestetty muutakin ohjelmaa. Raumalla Satakunnan ammattikorkeakoulussa tänä syksynä opintonsa aloittaneet opiskelijat vannoivat raumalaisen opiskelijan valan. Sen perään he saivat kasteensa paloletkusta.

Satakunnan ammattikorkeakoulun Rauman uudet opiskelijat saivat kasteensa venetsialaisilla portailla. Kuva: Vesa-Ville Väänänen

Rauman kulttuuripäällikkö Risto Kupari piti puheen opiskelijoille. Hän otti opiskelijat ilomielin vastaan Rauman keskustaan.

– Ollaan parhailla paikoilla kaupungin keskustassa, ihmiset näkevät opiskelijaelämää, Kupari sanoi.