Oppilaat ottavat lautaselle vain sen, minkä jaksavat syödä

Monissa kunnissa on havahduttu viime aikoina kouluruoan hävikin vähentämiseen.

Rauman kouluissa ruokahävikin määrää seurataan muun muassa aika ajoin tehtävillä ruokalistakohtaisilla testeillä.

– Palvelukeittiöidemme henkilökunta seuraa myös sitä ruokahävikin määrää, joka päätyy oppilaiden lautasilta biojätteeseen. Lautasjätettä ei juurikaan tule. Se kertoo siitä, että lapset ja nuoret osaavat ottaa lautaselleen vain sen, minkä myös jaksavat syödä. Ratkaisevassa asemassa syntyvän lautasjätteen seurannassa ovat myös ruokailua valvovat opettajat, ruokapalveluiden tuotantopäällikkö Eija Väinölä kertoo.

Lue lisää perjantain Länsi-Suomesta