Optinen ala palkitsi Pekka Palmun timanttisella ansiomerkillä

Palmua aikaisemmin timanttinen ansiomerkki on myönnetty vain yhdelle henkilölle.

Pekka Palmun mukaan hänen toimintansa on tähdännyt aina suomalaisten optikoiden, optometristien ja optikkoyritysten edellytysten parantamiseksi. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Näe ry on myöntänytPekka Palmulle timanttisen ansiomerkin. Ansiomerkki kytkeytyy poikkeuksellisen ansiokkaaseen ja pitkäaikaiseen vaikuttamiseen toimialan asioihin. Timanttisen ansiomerkin myöntäminen on harvinaista, sillä Palmu on järjestyksessään vasta toinen kyseisen ansiomerkin saanut.

Palmun optisen alan taival alkoi vuonna 1976 optikko-opiskelijana Raumalla. Palmu on Suomen Työnäköseuran perustajajäsen ja Suomen Yrittäjien hallitus- sekä Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n yrittäjävaltuuskunnan jäsen.

Aktiivisena järjestöihmisenä Palmu on toiminut myös Näe ry:n ja sen edeltäjäyhdistysten hallitustyössä vuodesta 1989, ollen yhdistyksen historian pitkäaikaisin puheenjohtaja vuosina 2012-2020.

Palmun mukaan hänen toimintansa on tähdännyt suomalaisten optikoiden, optometristien ja optikkoyritysten edellytysten parantamiseksi. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut