Oraksen hanoille tunnustuksia maailmalta

Kansainväinen Red Dot -muotoilupalkinto on myönnetty Oras Alessi Senselle. Kolumbialaisen Rodrigo Torresin käsialaa olevat Il Bagno Alessi Sense by Oras -pesuallashanat valikoituivat kärkeen 17 000 hakemuksen joukosta. Hanat valmistetaan Raumalla.

Red Dot -muotoilupalkintotapahtuman järjestää saksalainen Nordrhein-Westfalenin muotoilukeskus Essenissä. Kilpailun kansainvälinen 41-jäseninen raati koostuu muotoilualan asiantuntijoista. Jokainen kilpailuun osallistuva tuote arvioidaan mm. innovatiivisuuden, muotoilun, toiminnallisuuden, ekologisuuden ja käytettävyyden mukaan.
Palkinnot jaetaan Essenissä heinäkuun 4. päivänä 2016.

Palkittu hana avataan kevyellä painalluksella, minkä jälkeen vesi virtaa kuuden sekun-nin ajan. Pidemmällä painalluksella hanan päällä olevat ledvalot syttyvät ja vesi virtaa minuutin ajan, ellei hanaa suljeta sitä ennen. Hanan lämpötilansäädin toimii myös virtaaman säätimenä.

Myös toinen Oraksen uutuushana on palkittu kansainvälisessä designkilpailussa. Oras Signa palkittiin tekniikastaan ja muotoilustaan German Design Councilin järjestämässä German Design Award 2016 -kisassa.

Designkilpailu järjestetään joka vuosi Saksassa ja sen tarkoitus on löytää ja esitellä uusia, uniikkeja designtrendejä ja muotoilusuuntauksia. Oras Signa -pesuallashanat saivat kilpailussa Special Mention Awardin.