Oraksen ja Hansan yhdistyminen onnistui

Raumalaisen hanavalmistaja Oraksen viime vuotta sävytti syksyllä tapahtunut merkittävä yrityskauppa. Hansa Metallverke Ag tytäryhtiöineen liittyi osaksi Oras Groupia.

Kuuden kuukauden yhteiselon perusteella toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi on tyytyväinen. Yritysten integraatio on alkanut ja kaikki on sujunut suunniteltuakin paremmin. Yrityksillä ei ollut juurikaan päällekkäisiä toimintoja ja itsensä kokoisen yrityksen hankkiminen toi alan kiristyvässä kilpailussa lisävoimaa.

Vaikka talouden matalapaine ei ole väistynyt, ollaan konsernissa optimistisia. Alkuvuoden menekkiluvut näyttävät myönteisiltä.

Pohjoismaisesta markkinajohtajasta Oras Group kasvoi merkittäväksi tekijäksi myös saksankielisellä markkina-alueella. Hansa-tuotemerkillä on siellä noin kymmenen prosentin markkinaosuus ja sen kasvattamiseen Kuusniemen mukaan nyt satsataan.

Oras Groupin liikevaihto viime vuodelta oli 156,7 miljoonaa euroa. Jos Hansa olisi laskennallisesti mukana ollut koko vuoden, olisi liikevaihdon arvo 252,7 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi 16,3 miljoonaa euroa.

Konsernilla on 1 400 työntekijää. Rauman lisäksi tehtaat sijaitsevat Saksan Burglengenfeldissä, Tsekin Kralovicessa ja Puolan Olesnossa.