Oraksen pääomistaja nappasi yli puolen miljardin potin – kauppasi suomalaisen talotekniikkayhtiön osakkeet

Oras Investin omistus Uponorista oli 25,03 prosenttia.

Keskiviikkona tulleen arvopaperimarkkinalain mukaisen liputusilmoituksen mukaan raumalainen perheyritys Oras Invest on myynyt suomalaisen talotekniikkayhtiö Uponor Oyj:n osakkeet.

Oras Invest omisti kaikkiaan 25,03 prosenttia Uponorin osakkeista, mikä tarkoitti lähes 19 miljoonaa osaketta. Oras Invest on ollut Uponorin pääomistaja vuodesta 1999 saakka.

Kauppa liittyy sveitsiläisen teollisuusyritys Georg Fischerin ostoaikeisiin. Kesäkuussa julkaistun tiedon mukaan sveitsiläisyhtiö sitoutui ostamaan Uponorin osakkeet 28,85 euron kappalehintaan ja Oras Invest suositti osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä ja sitoutui itse myymään yrityksen.

Kesäkuussa julkaistun myyntihinnan perusteella Oras Invest nettosi osakekaupasta yli 540 miljoonaa euroa.

Oras Investin juuret ovat hanatuotteita valmistavassa Oraksessa, joka perustettiin vuonna 1945. Paasikivien suvun teollisiin omistuksiin keskittyvä yritys omistaa tällä hetkellä 100 prosenttia Oras Groupista ja on suurin omistaja Kemirassa. Lisäksi Oras Invest hankki 5 prosentin osuuden Valmetista vuonna 2022 ja on yhtiön toiseksi suurin omistaja.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut