Oras ostaa saksalaisen Hansan IK Investment Partnersilta

Pohjois-Euroopan johtava hanavalmistaja Oras Oy ostaa saksalaisen Hansa Metallwerke AG:n, joka on hana-alan johtavia yrityksiä saksankielisessä Euroopassa. Oras ja Hansan omistaja IK Investment Partners ovat sopineet Hansan siirtymisestä Oras-konserniin 30.9.2013.

Uusi Oras Group käsittää nyt kaksi omilla alueillaan vahvaa brändiä, Oraksen ja Hansan. Oraksen ja Hansan yhdistyminen luo uuden Oras Groupin, jonka yhteenlaskettu liikevaihto on 260 miljoonaa euroa. Se on Euroopan kärkiyritys, jolla on mahdollisuudet laajentua yhä voimakkaammin kansainvälisillä markkinoilla. Oras Groupin konsernijohtaja Pekka Kuusniemi pitää yrityskauppaa erittäin tärkeänä läpimurtona Saksan ja Manner-Euroopan suurille markkinoille.

- Oraksen vahva kotimarkkina on Pohjoismaat, ja olemme hakeneet nopeaa ja tehokasta laajentumismahdollisuutta Manner-Eurooppaan. Saksan markkina on kymmenen kertaa Suomea suurempi ja lähes viidesosa koko Euroopan markkinoista. Yritysosto kaksinkertaistaa konsernin koon ja markkina-asemamme vahvistuvat olennaisesti. Meillä on hyvät edellytykset myynnin kasvattamiseen. Kuusniemen mukaan Hansalla on Manner-Euroopassa hyvin vahva asema, kiitetty laatu ja arvostettu brändi.

- Maantieteellisesti Hansa täydentää Orasta erinomaisesti. Näen tässä ratkaisussa Oras Groupin tulevaisuudelle suuria mahdollisuuksia. Tiedostamme myös hyvin nöyrin mielin sen, että kahden yhtä suuren yrityksen sujuva ja uutta voimaa luova yhdistäminen on vaativa tehtävä, Kuusniemi sanoo.