Örön linnake avautui yleisölle

Salaperäinen, suljettuna pysynyt Örön linnakesaari avataan tänään 1.6. yleisölle. Venäläiset aloittivat Örön linnakkeen rakentamisen sata vuotta sitten.

Metsähallitus on tehnyt talven aikana saarella mittavan työurakan, jotta saari voi palvella kävijöitä Saaristomeren luontomatkailukeskuksena. Örö on jo kiinnostanut matkailijoita. Saaren vetovoimatekijät ovat sen ainutlaatuisessa luonnossa, sotahistoriassa ja retkeilyreiteissä. Sinne pääsee myös ilman omaa venettä.

Tästä päivästä alkaen Örön saari palvelee kävijöitä monin tavoin. Saaristomeren kansallispuistoon liitetyllä saarella on 70-paikkainen vierassatama, ravintola, kahvila, opastuspalveluja, sauna, vuokrattavia pientaloja, asuntoja ja petipaikkoja, telttailupaikka ja rantautumislaituri melojille. Palvelut on sijoitettu armeijan käytössä olleisiin rakennuksiin, joita on pitkin vuotta kunnostettu.

Saareen on kesäkautena säännöllinen päivittäinen alusliikenne mantereelta, ja monet charter- ja taksiveneet järjestävät kyytejä yksittäisille kävijöille ja ryhmille.