Osa 7: Aikahajauttaminen on sijoittamisen suola ja vaikeus

Kohti omaa sijoitussalkkua -verkkojuttusarjassa kuullaan sijoitusvinkkejä paikallisilta ammattilaisilta ja harrastajilta. Kahdeksanosaisen sijoitussarjan jutut julkaistaan kerran viikossa, aina keskiviikkoisin.

Sijoitusmarkkinoilla omaa salkun sisältöä voi hajauttaa kahdella tavalla – sijoittamalla eri kohteisiin sekä tekemällä ostoja ja myyntejä hajautetusti eri aikaan.

Mistä sitten tietää, milloin kannattaa myydä ja milloin ostaa?

– Siinäpä se onkin. Kun on ensin muutaman kuukauden ajan harkinnut osakkeiden myymistä ja sitten päättää ne myydä, osakkeiden arvo ampaisee heti nousuun, Rauman seudun osakesijoittajien jäsen Harri Vanne naurahtaa.

Hän kertoo, että sijoittajia on yleensä kahta eri sorttia.

– Toiset hakevat tuottoa ostamalla osakkeita edullisesti ja myymällä niitä hieman kalliimmalla hinnalla, toiset taas kerryttävät omaa pottiaan osinkojen kautta, Valanne sanoo.

Tavasta riippumatta Vanne kokee, että kärsivällisyys on impulsiivisuutta parempi luonteenpiirre sijoittajalle.

– Kyllä kärsivällisyys on hyvä asia ja omia päätöksiä kannattaa aina harkita tarkkaan.

– Jokainen tietysti sijoittaa omalla tavallaan ja noudattaa omaa sijoitussuunnitelmaansa, Vanne jatkaa.

NYT AJANKOHTAISTA

"Vinkkaisin, että nyt kannattaa nimenomaan sijoittaa sen sijaan, että rahoja makuuttaa nollakorkoisella säästötilillä. Sijoittamalla kotimaiselle teollisuudelle saadaan lisäksi pääomaa käyttöön ja uusia investointeja."

Harri Vanne on Rauman seudun osakesijoittajien jäsen ja hän on harrastanut sijoittamistaan eläkepäivinä, kymmenisen vuoden ajan.

​