Osuuskauppa Keulalta tukea uudelle lastensairaalalle

Osuuskauppa Keula tukee uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakentamista vuosina 2013—16 yhteensä noin 13 000 eurolla. Osuuskaupan lahjoitus on kutakin asiakasomistajaa kohti vuosittain 0,10 euroa ja neljänä vuonna yhteensä 0,40 euroa.

— Osuuskauppamme on pitkän historiansa aikana näyttänyt millainen voima tavallisten ihmisten yhteisvastuullisella toiminnalla voi alueellisesti olla. Nyt haluamme näyttää, että samanlaista yhteisvastuuta voidaan kantaa myös laajemmassa mitassa. Siksi on luonnollista olla mukana koko maata palvelevan lastensairaalan tueksi nousseessa, nykyaikana täysin poikkeukselliset mittasuhteet saaneessa kansanliikkeessä, Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila sanoo.

S-ryhmä lahjoittaa yhteensä miljoona euroa uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakentamiseen. Lahjoituksessa ovat mukana kaikki maamme 20 alueosuuskauppaa ja osuuskauppojen omistama SOK-yhtymä.

Miljoonan euron lahjoituksen lisäksi S-ryhmä on haastanut mukaan keräykseen kaikki yli kaksi miljoonaa osuuskauppojen asiakasomistajaa.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, koko maata palveleva lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä. Tähän mennessä lahjoituksia on saatu 14,7 miljoonan euron edestä.